2016-01-27 11:08

2016-01-27 11:08

Värmländsk trio i Team Sweden

BOWLING: Ekströms första trupp inför EM

14 herrar och tolv damer har valts ut för att representera Sverige med EM som det stora målet.–Vi ska vara bästa nation på EM, säger Svenska bowlingförbundets nye elit- och talangansvarige Johan Ekström.

Bland de 26 spelarna finns värmlänningarna Isabelle Hultin, Joline Persson Planefors och Markus Jansson.

Damernas EM spelas i Wien den 10-18 juni. Herrarna gör upp om medaljerna i Bryssel den 20-28 augusti.

Det är som vanligt numera ett ungt Team Sweden bland damerna som är uttagna, snittåldern är 24 och ett halvt. Rebecka Larsen har tackat nej på grund av arbete.

Bland herrarna är det inga större överraskningar utan de spelare som tillkommer jämfört med förra årets Team Sweden har alla varit med tidigare.

Truppen: Ida Andersson, Sabina Asplund och Maria Persson, Högland, Nässjö, Sandra Andersson och Mattias Wetterberg, FH Engelholm, Anneli Blomqvist, Sundbyberg, Isabelle Hultin, Wåxnäs, Karlstad, Joline Persson Planefors, Viktoria Johansson och Nina Flack, Team X-Calibur, Göteborg, Filippa Persson, Cajsa Wegner och Jenny Wegner, Femtionian, Hässleholm, Pontus Andersson, Peter Hellström och Joachim Karlsson, Team Clan, Nässjö, Robert Andersson, Daniel Fransson, Magnus Johnson, Jesper Larsen, Jesper Svensson, Martin Larsen och Mattias Olsson, Team Pergamon, Göteborg, James Gruffman, Team Alingsås, Markus Jansson, Jösse, Arvika, samt Martin Paulsson, Kulladal, Malmö.

Bland de 26 spelarna finns värmlänningarna Isabelle Hultin, Joline Persson Planefors och Markus Jansson.

Damernas EM spelas i Wien den 10-18 juni. Herrarna gör upp om medaljerna i Bryssel den 20-28 augusti.

Det är som vanligt numera ett ungt Team Sweden bland damerna som är uttagna, snittåldern är 24 och ett halvt. Rebecka Larsen har tackat nej på grund av arbete.

Bland herrarna är det inga större överraskningar utan de spelare som tillkommer jämfört med förra årets Team Sweden har alla varit med tidigare.

Truppen: Ida Andersson, Sabina Asplund och Maria Persson, Högland, Nässjö, Sandra Andersson och Mattias Wetterberg, FH Engelholm, Anneli Blomqvist, Sundbyberg, Isabelle Hultin, Wåxnäs, Karlstad, Joline Persson Planefors, Viktoria Johansson och Nina Flack, Team X-Calibur, Göteborg, Filippa Persson, Cajsa Wegner och Jenny Wegner, Femtionian, Hässleholm, Pontus Andersson, Peter Hellström och Joachim Karlsson, Team Clan, Nässjö, Robert Andersson, Daniel Fransson, Magnus Johnson, Jesper Larsen, Jesper Svensson, Martin Larsen och Mattias Olsson, Team Pergamon, Göteborg, James Gruffman, Team Alingsås, Markus Jansson, Jösse, Arvika, samt Martin Paulsson, Kulladal, Malmö.