2016-01-27 16:01

2016-01-27 16:01

Klubba i ansiktet blir polissak

ISHOCKEY: Anmält som grov misshandel

Under matchen mellan Munkfors och Filipstad i hockeytvåan i helgen fick en hemmaspelare en klubba i ansiktet.
Nu har händelsen polisanmälts, som grov misshandel.

Det var i söndags som IFK Munkfors tog emot Filipstads IF i Munkfors arena.

Med några minuter kvar av andra perioden inträffade det som nu blivit en polissak. En Munkforsspelare fick då en bortaspelares klubba i ansiktet.

– Jag stod med ryggen mot isen då jag höll på att visa min spelare en sak på taktiktavlan, så jag såg inte händelsen. Jag såg bara att han kom till båset blödande, säger Andreas Svensson, tränare i IFK Munkfors.

Klart är att klubban tog illa, i ena ögat.

Ögonskada

Spelaren fick föras till sjukhus. Enligt polisanmälan har han fått en inre blödning i ett öga.

– Jag pratade med honom när han var på sjukhuset, inte efteråt. Så jag vet inte hur han mår idag, säger Andreas Svensson.

I anmälan görs gällande att Munkforsspelaren skadades avsiktligt.

Enligt polisens pressinformatör Stefan Wickberg togs det inledningsvis beslut att inte inleda förundersökning. Men efter omprövning har ärendet skickats till åklagare, för beslut om ärendet ska drivas vidare.

I matchen resulterade händelsen i 2+2 minuters utvisning för high sticking.

Själva matchen slutade 5-6, efter straffavgörande.

Det var i söndags som IFK Munkfors tog emot Filipstads IF i Munkfors arena.

Med några minuter kvar av andra perioden inträffade det som nu blivit en polissak. En Munkforsspelare fick då en bortaspelares klubba i ansiktet.

– Jag stod med ryggen mot isen då jag höll på att visa min spelare en sak på taktiktavlan, så jag såg inte händelsen. Jag såg bara att han kom till båset blödande, säger Andreas Svensson, tränare i IFK Munkfors.

Klart är att klubban tog illa, i ena ögat.

Ögonskada

Spelaren fick föras till sjukhus. Enligt polisanmälan har han fått en inre blödning i ett öga.

– Jag pratade med honom när han var på sjukhuset, inte efteråt. Så jag vet inte hur han mår idag, säger Andreas Svensson.

I anmälan görs gällande att Munkforsspelaren skadades avsiktligt.

Enligt polisens pressinformatör Stefan Wickberg togs det inledningsvis beslut att inte inleda förundersökning. Men efter omprövning har ärendet skickats till åklagare, för beslut om ärendet ska drivas vidare.

I matchen resulterade händelsen i 2+2 minuters utvisning för high sticking.

Själva matchen slutade 5-6, efter straffavgörande.