2016-01-16 16:05

2016-01-16 16:05

Förlust i omstarten

BORDTENNIS: Kinesiskan Cao Yuan tungan på vågen

Storfors bordtennisdamer fick sämsta tänkbara start när Pingisligan damer A inleddes.

Prologen mot Spårvägen förlorades med 6–4 efter en kinesisk uppvisning signerad Cao Yuan – som endast tappade ett set på fyra matcher.

Nyrekryteringen av Cao Yuan visade sig vara en rejäl jackpot för Spårvägen. Kinesiskan var tungan på vågen i mötet med Storfors och vann sina tre singelmatcher samt dubbeln. Bedriften var än mer imponerande då hon vann alla bataljer i raka set, undantaget den mot schweiziskan Rachel Moret som avgjordes först i det fjärde setet.

– Hon är extremt duktig, berömmer Anders Hulth, coach i Storfors.

Och tillägger sedan:

– Hon tillhör inte den absoluta världsklassen kanske men hon är en duktig kinesiska och det säger en hel del. Sedan blir hon extremt svår att möta, framför allt första gången, då hon spelar med pennfattning. Det var till och med första gången hon var i Sverige tror jag.

När Storfors och Stockholmslaget drabbade samman i december var det värmländskorna som gick segrande ur tillställningen med övertygande 6–1. Trots nederlaget kunde Hulth hitta goda indicier.

– Det var riktigt bra bollar matchen igenom och ifall vi hade vunnit den sista matchen hade vi fått dela på poängen, längre bort än så var det inte. Det är alltid surt att förlora, så klart. Men om tre veckor möter vi Dänningelanda och Halmstad så då ska vi greja två segrar, säger Hulth.

Nyrekryteringen av Cao Yuan visade sig vara en rejäl jackpot för Spårvägen. Kinesiskan var tungan på vågen i mötet med Storfors och vann sina tre singelmatcher samt dubbeln. Bedriften var än mer imponerande då hon vann alla bataljer i raka set, undantaget den mot schweiziskan Rachel Moret som avgjordes först i det fjärde setet.

– Hon är extremt duktig, berömmer Anders Hulth, coach i Storfors.

Och tillägger sedan:

– Hon tillhör inte den absoluta världsklassen kanske men hon är en duktig kinesiska och det säger en hel del. Sedan blir hon extremt svår att möta, framför allt första gången, då hon spelar med pennfattning. Det var till och med första gången hon var i Sverige tror jag.

När Storfors och Stockholmslaget drabbade samman i december var det värmländskorna som gick segrande ur tillställningen med övertygande 6–1. Trots nederlaget kunde Hulth hitta goda indicier.

– Det var riktigt bra bollar matchen igenom och ifall vi hade vunnit den sista matchen hade vi fått dela på poängen, längre bort än så var det inte. Det är alltid surt att förlora, så klart. Men om tre veckor möter vi Dänningelanda och Halmstad så då ska vi greja två segrar, säger Hulth.