2016-01-15 06:00

2016-01-15 06:00

Storfors mål är SM-final

BORDTENNIS

Till helgen inleds pingisligan damer A.
Storfors åker till Stockholm för att möta Spårvägen.
– De kommer att vara bättre än när vi möttes senast, men vi siktar givetvis på att vinna på nytt, säger tränaren Tomas Bergquist.

Höstsäsongen blev lyckad för Storfors damer med sex segrar på sju matcher och en setskillnad på 38–11 i pingisligan norra.

Lördagens motståndare Spårvägen besegrades med 6–1 i december.

– Ska jag vara helt ärlig kom Spårvägen inte upp till normal standard i den matchen. De kommer vara bättre nu, inte minst eftersom de har förstärkt laget med kinesiskan Cao Yuan. Jag har inte sett henne spela men hon ska vara riktigt bra, säger Bergquist.

En fördel för Storfors är att Rachel Moret har sett Yuan spela mycket då de är lagkamrater i Nimes i den franska ligan.

Vill förbättra sig

Förra säsongen gick Storfors till semifinal.

– Vår målsättning har varit att förbättra oss varje säsong på slutet. Hittills har det lyckats och därmed blir vårt mål nu att gå till final. Det är vi, Team Mälarenergi, Eslöv och Spårvägen som är de bästa lagen.

Arvikas damer hade det jobbigare under hösten i pingisligan norra med sju raka förluster, vilket innebär en fortsättning i pingisligan B. Premiärmatchen mot Åsa BTK kommer att vara mycket viktig om man vill undvika en nedflyttning.

Höstsäsongen blev lyckad för Storfors damer med sex segrar på sju matcher och en setskillnad på 38–11 i pingisligan norra.

Lördagens motståndare Spårvägen besegrades med 6–1 i december.

– Ska jag vara helt ärlig kom Spårvägen inte upp till normal standard i den matchen. De kommer vara bättre nu, inte minst eftersom de har förstärkt laget med kinesiskan Cao Yuan. Jag har inte sett henne spela men hon ska vara riktigt bra, säger Bergquist.

En fördel för Storfors är att Rachel Moret har sett Yuan spela mycket då de är lagkamrater i Nimes i den franska ligan.

Vill förbättra sig

Förra säsongen gick Storfors till semifinal.

– Vår målsättning har varit att förbättra oss varje säsong på slutet. Hittills har det lyckats och därmed blir vårt mål nu att gå till final. Det är vi, Team Mälarenergi, Eslöv och Spårvägen som är de bästa lagen.

Arvikas damer hade det jobbigare under hösten i pingisligan norra med sju raka förluster, vilket innebär en fortsättning i pingisligan B. Premiärmatchen mot Åsa BTK kommer att vara mycket viktig om man vill undvika en nedflyttning.