2016-01-08 22:34

2016-01-08 22:34

Boreskytt bästa svenska

SKIDSKYTTE: Framgång i världscupen

Bores Linn Persson bommade bara ett skott på skjutvallen och var bästa svenska när årets första deltävling i världscupen avgjordes i Ruhpolding.

Den 21-åriga värmländskan slutade på en 36:e plats i sprinten – en minut och 36 sekunder bakom segrarinnan Franziska Hildebrand. Även Finnskogas Mona Brorsson noterades för en bom. Hon slutade sex sekunder och fyra placeringar bakom Persson.

Båda värmländskorna får därmed köra lördagens jaktstart.

I herrsprinten blev Fredrik Lindström bäste svensk. Han slutade på en 19:e plats, drygt en minut efter segraren Johannes Thingnes Bø. Förutom Lindström får även svensken Torstein Stenersen, som slutade 59:a, åka lördagens jaktstart.

Den 21-åriga värmländskan slutade på en 36:e plats i sprinten – en minut och 36 sekunder bakom segrarinnan Franziska Hildebrand. Även Finnskogas Mona Brorsson noterades för en bom. Hon slutade sex sekunder och fyra placeringar bakom Persson.

Båda värmländskorna får därmed köra lördagens jaktstart.

I herrsprinten blev Fredrik Lindström bäste svensk. Han slutade på en 19:e plats, drygt en minut efter segraren Johannes Thingnes Bø. Förutom Lindström får även svensken Torstein Stenersen, som slutade 59:a, åka lördagens jaktstart.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.