2016-01-03 19:07

2016-01-03 19:07

Boreåkare visade form

SKIDOR

Under söndagen inleddes den svenska långloppscupen 2016, där flera värmländska åkare presterade på topp.

Tävlingen, Axa Ski Marathon, avgjordes över 42 kilometer i fjolårets VM-stadion, Lugnet, i Falun.

Boreåkaren Oscar Persson visade bländande form och åkte in i mål på en stark fjärdeplats, endast tre sekunder bakom segrande Fredrik Byström, Orsa. Klubbkamraterna Bill Impola slutade sjua och Rasmus Blom åkte i mål som 16:e man.

Tävlingen, Axa Ski Marathon, avgjordes över 42 kilometer i fjolårets VM-stadion, Lugnet, i Falun.

Boreåkaren Oscar Persson visade bländande form och åkte in i mål på en stark fjärdeplats, endast tre sekunder bakom segrande Fredrik Byström, Orsa. Klubbkamraterna Bill Impola slutade sjua och Rasmus Blom åkte i mål som 16:e man.