2015-12-29 18:04

2015-12-29 18:04

Årets reciever klar för Crusaders

AMERIKANSK FOTBOLL: "Förväntansfull och glad"

Mästarlaget Carlstad Crusaders rustar vidare. Denna gång är det Kristianstadsspelaren Marcus Johnsson som kritat på för klubben.

Tidigare i vinter stod det klart att quarterbacken Anders Hermodsson lämnar Crusaders efter fyra guldkantade säsonger. I hans ställe hamnade Kristianstad Predators Philip Juhlin. Nu ansluter även klubbkamraten Marcus Johnsson till Karlstadslaget. Han har utsetts till superseriens bäste receiver två år i rad.

– Med Marcus får vi en fysisk receiver, en spelare som kan spela både Wideout och Slot. Hans fysiska attribut, 189 cm och 94 kg, gör att han även är en bra tillgång som blockerare i springspelet, säger Crusaders klubbdirektör Robert Sundberg i ett pressmeddelande.

Johnsson om beslutet:

– Jag känner mig mycket förväntansfull och glad över att få spela med Carlstad Crusaders. Jag ser stora möjligheter till att kunna utvecklas tillsammans med den stabila trupp Carlstad har och få spela på toppnivå både i Sverige och ute i Europa, säger Johnsson.

Kontraktet är på 1+2 år.

Tidigare i vinter stod det klart att quarterbacken Anders Hermodsson lämnar Crusaders efter fyra guldkantade säsonger. I hans ställe hamnade Kristianstad Predators Philip Juhlin. Nu ansluter även klubbkamraten Marcus Johnsson till Karlstadslaget. Han har utsetts till superseriens bäste receiver två år i rad.

– Med Marcus får vi en fysisk receiver, en spelare som kan spela både Wideout och Slot. Hans fysiska attribut, 189 cm och 94 kg, gör att han även är en bra tillgång som blockerare i springspelet, säger Crusaders klubbdirektör Robert Sundberg i ett pressmeddelande.

Johnsson om beslutet:

– Jag känner mig mycket förväntansfull och glad över att få spela med Carlstad Crusaders. Jag ser stora möjligheter till att kunna utvecklas tillsammans med den stabila trupp Carlstad har och få spela på toppnivå både i Sverige och ute i Europa, säger Johnsson.

Kontraktet är på 1+2 år.