2015-12-09 19:22

2015-12-10 12:12

Sebastian i allstarlag

AMERIKANSK FOTBOLL: Karlstadskille gör succé i USA

Förre Carlstad Crusadersspelaren Sebastian Johansson gör succé i högsta collegeligan i amerikansk fotboll.
Nu har 24-åringen blivit uttagen i USA-konferensens allstarlag.

Sebastian studerar sedan 2011 på Marshall University i Huntington, West Virginia och spelar i universitetets lag, the Thundering herd, som vann sex av åtta matcher i serien den här säsongen och slutade trea i östra divisionen. Nu avslutar laget säsongen med St Petersburg Bowl den 26 december mot Connecticut från American Athletic-konferensen. Det blir också Sebastian Johanssons sista match på college.

Men den svenske landslagsmannen kan bli kvar i USA och nå högsta nivån.

Flera NFL-lag har specialstuderat Sebastian och speciellt ett lag har varit där fyra gånger för att se hur han funkar på träning och match. Det kan bli så att Karlstadskillen blir förste svensk att draftas i NFL, men det finns också möjlighet att han blir upplockad som free agent direkt efter draften om det inte sker. Även stockholmaren David Hedelin, som spelar på Purdue, har möjlighet att nå NFL.

Sebastian studerar sedan 2011 på Marshall University i Huntington, West Virginia och spelar i universitetets lag, the Thundering herd, som vann sex av åtta matcher i serien den här säsongen och slutade trea i östra divisionen. Nu avslutar laget säsongen med St Petersburg Bowl den 26 december mot Connecticut från American Athletic-konferensen. Det blir också Sebastian Johanssons sista match på college.

Men den svenske landslagsmannen kan bli kvar i USA och nå högsta nivån.

Flera NFL-lag har specialstuderat Sebastian och speciellt ett lag har varit där fyra gånger för att se hur han funkar på träning och match. Det kan bli så att Karlstadskillen blir förste svensk att draftas i NFL, men det finns också möjlighet att han blir upplockad som free agent direkt efter draften om det inte sker. Även stockholmaren David Hedelin, som spelar på Purdue, har möjlighet att nå NFL.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.