2015-12-06 21:56

2015-12-06 21:56

Tung helg för Team Ahlmarks

CURLING: "Vi var rejält slitna efter EM"

Inledningen av elitserien blev inte riktigt vad Team Ahlmarks hade hoppats på. Efter femteplatsen i EM mäktade Karlstadslaget endast med tre vinster på de sju matcherna som spelades från fredag till söndag i Sundsvall.

De regerande svenska mästarinnorna i Team Ahlmarks hade svårt att följa upp resultatet från EM när elitserien gick av stapeln under fredagen. Efter två bittra nederlag under den inledande dagen – varav en kom mot antagonisterna Lag Sigfridsson – hade värmländskorna revansch att utkräva under lördagen.

Karlstadslaget inledde lördagen på storartat manér och segrade i de två första matcherna innan Team Panthera från Sundbyberg blev en övermäktig uppgift.

Hektiskt schema i januari

Under söndagen blev det ytterligare en vinst i förmiddagsmatchen innan helgen slutade i moll i och med 4–6-nederlaget mot Team Woolpower från Östersund. Vilket innebar att de placerade sig på en delad femteplats i tabellen efter tre vinster och fyra förluster.

– Vi var rejält slitna och trötta helt enkelt. Självklart hade vi velat ta fler vinster men det kostade på med EM och vi har knappt hunnit vila något sen vi kom tillbaka från Danmark, berättar skippern Cissi Östlund vars lag nu går på en välkomnad ledighet innan en hektiskt januarimånad tar vid.

– I januari ska vi till Schweiz och sedan Skottland på tourtävlingar. Sedan är det även SM i Piteå.

De tävlingarna är av högsta dignitet då de påverkar den världsrankning som ligger till grund för landslagsuttagningarna kring vilket lag som ska få representera Sverige i VM som arrangeras i slutet av mars. Helgens elitserie har ingen påverkan på den rankningen vilket gör förlusten mot Lag Sigfridsson mer lättöverkomlig.

– Självklart är det så. Nu får vi ladda så att vi kan prestera på topp i de tourtävlingar som väntar.

Den 18-21 februari väntar omgång två av elitserien. Då avgörs även slutspelet dit de fyra främsta lagen kvalificerar sig – vilket är målet för Cissi Östlund & co.

Knackigt för killarna

På herrsidan var det Team Nermans som försvarade den värmländska fanan i Norrköping. Karlstadskillarna fick chansen i elitserien till följd av att Lag Edin vald att prioritera internationellt spel.

Team Nermans hade precis som sina stadskollegor i damklassen svårt att få med sig några meriterande resultat. De fem matcherna laget spelade renderade i en vinst och fyra förluster.

Även de värmländska herrarna spelar omgång två den 18-21 februari. Skådeplatsen för herrarna är dock i Jönköping medan damerna befinner sig i Sundbyberg.

De regerande svenska mästarinnorna i Team Ahlmarks hade svårt att följa upp resultatet från EM när elitserien gick av stapeln under fredagen. Efter två bittra nederlag under den inledande dagen – varav en kom mot antagonisterna Lag Sigfridsson – hade värmländskorna revansch att utkräva under lördagen.

Karlstadslaget inledde lördagen på storartat manér och segrade i de två första matcherna innan Team Panthera från Sundbyberg blev en övermäktig uppgift.

Hektiskt schema i januari

Under söndagen blev det ytterligare en vinst i förmiddagsmatchen innan helgen slutade i moll i och med 4–6-nederlaget mot Team Woolpower från Östersund. Vilket innebar att de placerade sig på en delad femteplats i tabellen efter tre vinster och fyra förluster.

– Vi var rejält slitna och trötta helt enkelt. Självklart hade vi velat ta fler vinster men det kostade på med EM och vi har knappt hunnit vila något sen vi kom tillbaka från Danmark, berättar skippern Cissi Östlund vars lag nu går på en välkomnad ledighet innan en hektiskt januarimånad tar vid.

– I januari ska vi till Schweiz och sedan Skottland på tourtävlingar. Sedan är det även SM i Piteå.

De tävlingarna är av högsta dignitet då de påverkar den världsrankning som ligger till grund för landslagsuttagningarna kring vilket lag som ska få representera Sverige i VM som arrangeras i slutet av mars. Helgens elitserie har ingen påverkan på den rankningen vilket gör förlusten mot Lag Sigfridsson mer lättöverkomlig.

– Självklart är det så. Nu får vi ladda så att vi kan prestera på topp i de tourtävlingar som väntar.

Den 18-21 februari väntar omgång två av elitserien. Då avgörs även slutspelet dit de fyra främsta lagen kvalificerar sig – vilket är målet för Cissi Östlund & co.

Knackigt för killarna

På herrsidan var det Team Nermans som försvarade den värmländska fanan i Norrköping. Karlstadskillarna fick chansen i elitserien till följd av att Lag Edin vald att prioritera internationellt spel.

Team Nermans hade precis som sina stadskollegor i damklassen svårt att få med sig några meriterande resultat. De fem matcherna laget spelade renderade i en vinst och fyra förluster.

Även de värmländska herrarna spelar omgång två den 18-21 februari. Skådeplatsen för herrarna är dock i Jönköping medan damerna befinner sig i Sundbyberg.