2015-12-04 06:00

2015-12-04 06:00

Kurt Axelsson invald i Hall of Fame

FOTBOLL

Rännbergssonen Kurt Axelsson har blivit invald i svenska fotbollsförbundets Hall of Fame.

Axelsson spelade, förutom för Rännbergs IK även för IFK Sunne, IK Sleipner, GAIS, Club Brügge, AS Oostende och KV Kortrijk. Motiveringen löd enligt följande:

”På bara några år gjorde Kurt en remarkabel klassresa: Från ”en i mängden”, med en till synes oteknisk kantighet, placerades han där han gjorde ”minst skada” i ett division 7-lag i den värmländska urskogen - till ett, även på plan, elegant och aristokratiskt modelejon som runt 1970 höll absolut världsklass. Med en underbar teknik gav han brassesparken ett svenskt ansikte.”

Axelsson spelade 30 A-landskamper och var med i Sveriges trupp i fotbolls-VM 1970. År 1984 omkom värmlänningen i en bilolycka.

Axelsson spelade, förutom för Rännbergs IK även för IFK Sunne, IK Sleipner, GAIS, Club Brügge, AS Oostende och KV Kortrijk. Motiveringen löd enligt följande:

”På bara några år gjorde Kurt en remarkabel klassresa: Från ”en i mängden”, med en till synes oteknisk kantighet, placerades han där han gjorde ”minst skada” i ett division 7-lag i den värmländska urskogen - till ett, även på plan, elegant och aristokratiskt modelejon som runt 1970 höll absolut världsklass. Med en underbar teknik gav han brassesparken ett svenskt ansikte.”

Axelsson spelade 30 A-landskamper och var med i Sveriges trupp i fotbolls-VM 1970. År 1984 omkom värmlänningen i en bilolycka.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.