2015-12-01 16:00

2015-12-01 16:00

Crusaders får dra österut

AMERIKANSK FOTBOLL: Vill ha CL-slutspel

Det blir rysk och turkiskt motstånd för Carlstad Crusaders i nästa års Champions league-gruppspel.

De regerande mästarna från Karlstad avser att gå för en ny titel – och tänker ansöka om att arrangera slutspelet.

Carlstad Crusaders gick obesegrade genom hela Champions League 2015 och vann hela turneringen.

Man slog på vägen de regerande mästarna Helsinki Roosters, Copenhagen Towers, Thonon Black Panthers och i finalen Belgrade SBB Vukovi.

Nu är grupperna för Champions League 2016 lottade och klara. Carlstad Crusaders har hamnat i den östra gruppen och får möta de ryska mästarna St. Petersburg Griffins och turkiska ligatvåan Istanbul Koc Rams.

Istanbul först ut

Crusaders inleder hemma mot Istanbul i månadsskiftet april/maj. Fjorton dagar senare väntar bortamatch i St. Petersburg.

– En bra och spännande grupp där vi får möjligheten att möta två nya lag som vi inte mött tidigare och se hur den svenska ligan står sig mot två nya nationer som mig veterligen inte något svenska lag mött tidigare, säger klubbdirektören Robert Sundberg i ett pressmeddelande.

Och fortsätter:

– Vi fick en bra lottning också med att få det turkiska laget hemma och sen få möjligheten att möta det ryska laget i en potentiell avgörande match i sista gruppspelsomgången. Det hade varit intressant att få spela mot de nykorade danska mästarna Vejle Triangle Razorbacks, men det kan bli så att vi får möta dem i ett slutspel.

Skulle Carlstad Crusaders vinna sin grupp väntar ett Champions league-slutspel mot de övriga tre gruppsegrarna. Och i så fall har föreningen för avsikt att ansöka om att arrangera slutspelet i Karlstad den 22-24 juli.

Carlstad Crusaders gick obesegrade genom hela Champions League 2015 och vann hela turneringen.

Man slog på vägen de regerande mästarna Helsinki Roosters, Copenhagen Towers, Thonon Black Panthers och i finalen Belgrade SBB Vukovi.

Nu är grupperna för Champions League 2016 lottade och klara. Carlstad Crusaders har hamnat i den östra gruppen och får möta de ryska mästarna St. Petersburg Griffins och turkiska ligatvåan Istanbul Koc Rams.

Istanbul först ut

Crusaders inleder hemma mot Istanbul i månadsskiftet april/maj. Fjorton dagar senare väntar bortamatch i St. Petersburg.

– En bra och spännande grupp där vi får möjligheten att möta två nya lag som vi inte mött tidigare och se hur den svenska ligan står sig mot två nya nationer som mig veterligen inte något svenska lag mött tidigare, säger klubbdirektören Robert Sundberg i ett pressmeddelande.

Och fortsätter:

– Vi fick en bra lottning också med att få det turkiska laget hemma och sen få möjligheten att möta det ryska laget i en potentiell avgörande match i sista gruppspelsomgången. Det hade varit intressant att få spela mot de nykorade danska mästarna Vejle Triangle Razorbacks, men det kan bli så att vi får möta dem i ett slutspel.

Skulle Carlstad Crusaders vinna sin grupp väntar ett Champions league-slutspel mot de övriga tre gruppsegrarna. Och i så fall har föreningen för avsikt att ansöka om att arrangera slutspelet i Karlstad den 22-24 juli.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.