2015-11-28 12:50

2015-11-28 13:00

Lag Edin tog guld i curling-EM

CURLING

Lag Edin vann på lördagen EM-finalen i curling mot Schweiz.

Schweiz började bäst och tog en tvåa direkt i första omgången, vilket följdes av två omgångar utan poäng till något av lagen, innan Sverige i den fjärde omgången kunde ta två poäng och därmed kvittera Schweiz ledning.

I de följande omgångarna spelade Sverige bra och efter sex spelade omgångar hade man ledningen med 4-3.

Kvitterade

Schweiz kvitterade visserligen i den sjunde omgången, men Sverige kontrade omedelbart och tog i den åttonde omgången en tvåpoängsledning inför de två avslutande omgångarna. Och eftersom Sverige hade sista sten i den tionde och avslutande omgången började det se bra ut – särskilt som Schweiz misslyckades att få med sig några poäng från den nionde och näst sista omgången.

Skiljeomgång

Men Schweiz överraskade och lyckades ta två poäng i sista omgången och kvitterade därmed Sveriges ledning, varför det gick till skiljeomgång.

I skiljeomgången var Sverige starkast och kunde bärga EM-guldet. Segersiffrorna skrevs till 7-6. Därmed försvarade Lag Edin den EM-titel laget erövrade förra året.

Schweizarna hade – precis som Sverige – fem segrar och fyra förluster i grundserien, där laget vann mot Sverige med 3–2. I semifinalen vann Schweiz mot Finland med 10–4. I grundserien vann Schweiz mot Sverige med 3-2.

I det svenska laget ingår Niklas Edin, Oskar Eriksson, Kristian Lindström, Christoffer Sundgren och Henrik Leek.

 

 

Schweiz började bäst och tog en tvåa direkt i första omgången, vilket följdes av två omgångar utan poäng till något av lagen, innan Sverige i den fjärde omgången kunde ta två poäng och därmed kvittera Schweiz ledning.

I de följande omgångarna spelade Sverige bra och efter sex spelade omgångar hade man ledningen med 4-3.

Kvitterade

Schweiz kvitterade visserligen i den sjunde omgången, men Sverige kontrade omedelbart och tog i den åttonde omgången en tvåpoängsledning inför de två avslutande omgångarna. Och eftersom Sverige hade sista sten i den tionde och avslutande omgången började det se bra ut – särskilt som Schweiz misslyckades att få med sig några poäng från den nionde och näst sista omgången.

Skiljeomgång

Men Schweiz överraskade och lyckades ta två poäng i sista omgången och kvitterade därmed Sveriges ledning, varför det gick till skiljeomgång.

I skiljeomgången var Sverige starkast och kunde bärga EM-guldet. Segersiffrorna skrevs till 7-6. Därmed försvarade Lag Edin den EM-titel laget erövrade förra året.

Schweizarna hade – precis som Sverige – fem segrar och fyra förluster i grundserien, där laget vann mot Sverige med 3–2. I semifinalen vann Schweiz mot Finland med 10–4. I grundserien vann Schweiz mot Sverige med 3-2.

I det svenska laget ingår Niklas Edin, Oskar Eriksson, Kristian Lindström, Christoffer Sundgren och Henrik Leek.

 

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.