2015-11-22 22:40

2015-11-22 22:40

Trevande inledning för både herrarna och damerna

CURLING: Niklas Edin: "Vi känner pressen"

Karlstadslaget Team Ahlmarks åkte på en tung 3–11-kross mot Skottland under lördagseftermiddagen.
Även Lag Edin har inlett EM, som arrangeras i Danmark, på ett trevande sätt med två vinster i bagaget efter tre spelade matcher.

Den övertygande 11–1-segern mot Finland i premiärmatchen av EM för Team Ahlmarks genomfördes på stortartat manér och laget dominerade matchbilden till fullo. Värmländskorna hade dock svårt att följa upp fredagens viktoria och under lördagen blev Skottland en övermäktig uppgift. Slutresultatet skrevs till 11–3 och skippern Cissi Östlund med lagkamrater hade mycket att tänka över efter det bittra nederlaget

Karlstaddamerna replikerade dock på lördagens fadäs genom att köra över Norge med 9–1 under söndagen.

– En stabil vinst mot Norge, skriver laget på sin facebooksida.

Dagen slutade dock i moll för Sverige efter 4–7-förlusten mot Tyskland.

– Vi tar nya tag och laddar för en match mot värdnationen Danmark i morgon (måndag), skriver Team Ahlmarks som huserar på en delad tredjeplats i tabellen efter sina två vinster av fyra möjliga.

Förlust mot Tyskland

De regerande mästarna, med Niklas Edin i spetsen, har inlett europamästerskapen med två vinster och en förlust. Den oväntade plumpen i protokollet kom i den andra matchen då det mindre namnkunniga Tyskland besegrade det svenska landslaget.

Den blågula titelaspiranten avslutade dock helgen på bästa möjliga sätt då Skottland avfärdades med 9–6 – efter att ha gett upp efter den åttonde ronden.

– Vi fick en perfekt start, en av de bästa i år faktiskt, och det gav utdelning med tre poäng. Efter det gav vi inte Skottland några lägen att komma tillbaka in i matchen, säger Niklas Edin i ett pressmeddelande.

Under måndagen drabbar Lag Edin samman med Ryssland i den fjärde matchen för turneringen.

Den övertygande 11–1-segern mot Finland i premiärmatchen av EM för Team Ahlmarks genomfördes på stortartat manér och laget dominerade matchbilden till fullo. Värmländskorna hade dock svårt att följa upp fredagens viktoria och under lördagen blev Skottland en övermäktig uppgift. Slutresultatet skrevs till 11–3 och skippern Cissi Östlund med lagkamrater hade mycket att tänka över efter det bittra nederlaget

Karlstaddamerna replikerade dock på lördagens fadäs genom att köra över Norge med 9–1 under söndagen.

– En stabil vinst mot Norge, skriver laget på sin facebooksida.

Dagen slutade dock i moll för Sverige efter 4–7-förlusten mot Tyskland.

– Vi tar nya tag och laddar för en match mot värdnationen Danmark i morgon (måndag), skriver Team Ahlmarks som huserar på en delad tredjeplats i tabellen efter sina två vinster av fyra möjliga.

Förlust mot Tyskland

De regerande mästarna, med Niklas Edin i spetsen, har inlett europamästerskapen med två vinster och en förlust. Den oväntade plumpen i protokollet kom i den andra matchen då det mindre namnkunniga Tyskland besegrade det svenska landslaget.

Den blågula titelaspiranten avslutade dock helgen på bästa möjliga sätt då Skottland avfärdades med 9–6 – efter att ha gett upp efter den åttonde ronden.

– Vi fick en perfekt start, en av de bästa i år faktiskt, och det gav utdelning med tre poäng. Efter det gav vi inte Skottland några lägen att komma tillbaka in i matchen, säger Niklas Edin i ett pressmeddelande.

Under måndagen drabbar Lag Edin samman med Ryssland i den fjärde matchen för turneringen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.