2015-11-13 06:00

2015-11-13 06:00

Supersopen stoppas

CURLING

En ny revolutionerande sop, eller kvast som det hette förr, av ett nytt material som skapar enorm friktion och gör det lättare att styra stenarna har dykt upp i världscurlingen den här säsongen. ”Det är som om man använder en joystick”, beskrev Niklas Edin i en NWT-artikel.

Men nu agerar både spelare och internationella förbundet mot ”supersopen”, som anses förstöra både isen och sporten. Den har förbjudits i pågående Asien-Pacific-mästerskapen, och ett generellt förbud lär vara på väg.

– Jag är helt övertygad om att reglerna kommer att vara klara till EM, säger Sveriges förbundskapten Peja Lindholm, och berättar att spelarna i samband med världstouren i Kanada nyligen enades om att inte använda sopen.

– Vi har skrivit på att vi inte ska använda den, säger Sara Carlsson i Team Ahlmarks.

Men nu agerar både spelare och internationella förbundet mot ”supersopen”, som anses förstöra både isen och sporten. Den har förbjudits i pågående Asien-Pacific-mästerskapen, och ett generellt förbud lär vara på väg.

– Jag är helt övertygad om att reglerna kommer att vara klara till EM, säger Sveriges förbundskapten Peja Lindholm, och berättar att spelarna i samband med världstouren i Kanada nyligen enades om att inte använda sopen.

– Vi har skrivit på att vi inte ska använda den, säger Sara Carlsson i Team Ahlmarks.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.