2015-11-01 22:16

2015-11-01 22:16

Tränarna lämnar United

FOTBOLL: David Ekelund ett av namnen på listan för ersättare

2–1-vinsten mot Motala i den sista omgången av division 1 norra blev Jonas Rehnberg och Tobias Johanssons sista match vid sidlinjen för Carlstad United.
– Jag kommer att kliva på ett annat uppdrag. Mer än så vill jag inte berätta just nu, säger Rehnberg angående sin avgång.

Jonas Rehnberg och hans assisterande tränare Tobias Johansson väljer efter två år vid rodret på Unitedskutan att avgå. Duon avslutade sin sejour hos de helsvarta på bästa sätt genom 2–1-viktorian mot östgötska Motala, vilket renderade i en åttondeplats och ett nytt division 1-kontrakt.

Tobias Johansson kommer att leda träningarna under november och även ingå i sportgruppen fortsättningsvis. 43-årige Rehnberg har däremot valt att lämna för ett annat uppdrag som han är förtegen kring.

– Det kommer att komma fram mer info om det i början av veckan. Jag har stortrivts i United under de här två åren och det är absolut inte något missnöje som ligger bakom mitt beslut, berättar han.

Rehnberg har under sin tid hos United stått för enastående prestationer och tog klubben tillbaka till division 1 under sitt första år för att sedan hålla dem kvar efterföljande säsong.

”Tråkigt besked”

Sportchefen Lars Warnestad erkände efter avgången att han och klubben gärna sett att Rehnberg fortsatt som tränare.

– Vi är mycket nöjda med det Jonas och Tobias har gjort under de här två åren. Jonas meddelade oss innan den sista matchen att han bestämt sig för att inte fortsätta och det var naturligtvis ett tråkigt besked, förklarar Warnestad.

Sportchefen inleder nu en process för att rekrytera en ersättare – och det finns en lista med potentiella namn. En vars namn pryder listan är David Ekelund, som nyligen klev av sin roll som tränare i Qbik.

– Ja, hans namn finns med där. Men vi har inte tagit kontakt med någon än och det är fler än David som är intressanta för oss.

Fem spelare kontrakterade

Men det är inte bara på tränarfronten det kommer att ske roteringar. Fem spelare är kontrakterade inför nästa säsong, nämligen Simon Klänge, Ludvig Gran, Albin Lekiqi, John Stenberg och Claes Nyman, som lär vara ett hett villebråd för klubbar högre upp i seriepyramiden.

– Claes har fått ett riktigt genombrott och det är skönt att vi har kontrakt med honom även nästa år. Vi hoppas kunna skriva kontrakt med fler spelare under de kommande veckorna.

En som däremot ser ut att ha dragit på sig den svarta Unitedtröjan för sista gången är Erik Wennberg.

– Erik har varit otroligt viktig för oss och vi skulle gärna se att han fortsatte.

– Vi kommer att ha ett par spelare som provtränar med oss under november, tillägger sportchefen Warnestad.

Jonas Rehnberg och hans assisterande tränare Tobias Johansson väljer efter två år vid rodret på Unitedskutan att avgå. Duon avslutade sin sejour hos de helsvarta på bästa sätt genom 2–1-viktorian mot östgötska Motala, vilket renderade i en åttondeplats och ett nytt division 1-kontrakt.

Tobias Johansson kommer att leda träningarna under november och även ingå i sportgruppen fortsättningsvis. 43-årige Rehnberg har däremot valt att lämna för ett annat uppdrag som han är förtegen kring.

– Det kommer att komma fram mer info om det i början av veckan. Jag har stortrivts i United under de här två åren och det är absolut inte något missnöje som ligger bakom mitt beslut, berättar han.

Rehnberg har under sin tid hos United stått för enastående prestationer och tog klubben tillbaka till division 1 under sitt första år för att sedan hålla dem kvar efterföljande säsong.

”Tråkigt besked”

Sportchefen Lars Warnestad erkände efter avgången att han och klubben gärna sett att Rehnberg fortsatt som tränare.

– Vi är mycket nöjda med det Jonas och Tobias har gjort under de här två åren. Jonas meddelade oss innan den sista matchen att han bestämt sig för att inte fortsätta och det var naturligtvis ett tråkigt besked, förklarar Warnestad.

Sportchefen inleder nu en process för att rekrytera en ersättare – och det finns en lista med potentiella namn. En vars namn pryder listan är David Ekelund, som nyligen klev av sin roll som tränare i Qbik.

– Ja, hans namn finns med där. Men vi har inte tagit kontakt med någon än och det är fler än David som är intressanta för oss.

Fem spelare kontrakterade

Men det är inte bara på tränarfronten det kommer att ske roteringar. Fem spelare är kontrakterade inför nästa säsong, nämligen Simon Klänge, Ludvig Gran, Albin Lekiqi, John Stenberg och Claes Nyman, som lär vara ett hett villebråd för klubbar högre upp i seriepyramiden.

– Claes har fått ett riktigt genombrott och det är skönt att vi har kontrakt med honom även nästa år. Vi hoppas kunna skriva kontrakt med fler spelare under de kommande veckorna.

En som däremot ser ut att ha dragit på sig den svarta Unitedtröjan för sista gången är Erik Wennberg.

– Erik har varit otroligt viktig för oss och vi skulle gärna se att han fortsatte.

– Vi kommer att ha ett par spelare som provtränar med oss under november, tillägger sportchefen Warnestad.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.