2015-11-01 20:44

2015-11-02 06:20

"Sveriges bästa 00:or"

ISHOCKEY: Värmland åkte ur TV-pucken mot mästarna

Ångermanland vann TV-pucken för första gången på 21 år – och man gjorde det inför vilt firande hemmasupportrar i Fjällräven Center i Örnsköldsvik.

– Helt sjukt, så jävla skönt, det största jag har varit med om, sade Ångermanlands lagkapten Lukas Wernblom till SVT direkt efter slutsignalen.

I finalen besegrades Stockholm Nord med 5–4, sedan Ångermanland vänt 2–3 till 4–3 på blott åtta sekunder drygt halvvägs in i den andra och sista perioden. Tre minuter senare gjorde Linus Pettersson 5–3, ett mål som kom att bli matchavgörande.

Lukas Wernblom, som stod för kvitteringen till 3–3, utsågs till turneringens bästa forward – en utmärkelse som hans pappa Magnus Wernblom blev utan när han vann TV-pucken med Ångermanland 1988 i sällskap med bland andra Markus Näslund (bästa forward), Peter Forsberg och Andreas Salomonsson.

Förlorade mot mästarna

Värmland fick sin beskärda del av Ångermanlands unga talanger när de redan i kvarten ställdes mot varandra. Dock var det värmlänningarna som imponerade i första.

– Vi gjorde en riktigt bra första perioden, antagligen den bästa på hela turneringen mot ett så pass bra lag som går och vinner alltihop. Sen orkade vi inte fullfölja i andra, så de kommer tillbaka och kvitterar för att sen slå oss på straffar, säger lagledaren Håkan Jansson och fortsätter:

– Hade mål två och tre suttit i första som vi var förtjänta av hade de nog aldrig tagit oss.

Observera att detta var Värmlands enda förlust, då alla gruppspelsmatcher gick i deras favör (Uppland 4–1, Småland 4–1, Norrbotten 3–1).

– Vi tar med oss att vi kämpade och slet som ett lag, fast det inte stämde riktigt fullt ut. Sen är det bara att önska pojkarna lycka till i sin framtida karriär och att de fick med sig en läxa att det är tufft att spela mot Sveriges bästa 00:or.

– Helt sjukt, så jävla skönt, det största jag har varit med om, sade Ångermanlands lagkapten Lukas Wernblom till SVT direkt efter slutsignalen.

I finalen besegrades Stockholm Nord med 5–4, sedan Ångermanland vänt 2–3 till 4–3 på blott åtta sekunder drygt halvvägs in i den andra och sista perioden. Tre minuter senare gjorde Linus Pettersson 5–3, ett mål som kom att bli matchavgörande.

Lukas Wernblom, som stod för kvitteringen till 3–3, utsågs till turneringens bästa forward – en utmärkelse som hans pappa Magnus Wernblom blev utan när han vann TV-pucken med Ångermanland 1988 i sällskap med bland andra Markus Näslund (bästa forward), Peter Forsberg och Andreas Salomonsson.

Förlorade mot mästarna

Värmland fick sin beskärda del av Ångermanlands unga talanger när de redan i kvarten ställdes mot varandra. Dock var det värmlänningarna som imponerade i första.

– Vi gjorde en riktigt bra första perioden, antagligen den bästa på hela turneringen mot ett så pass bra lag som går och vinner alltihop. Sen orkade vi inte fullfölja i andra, så de kommer tillbaka och kvitterar för att sen slå oss på straffar, säger lagledaren Håkan Jansson och fortsätter:

– Hade mål två och tre suttit i första som vi var förtjänta av hade de nog aldrig tagit oss.

Observera att detta var Värmlands enda förlust, då alla gruppspelsmatcher gick i deras favör (Uppland 4–1, Småland 4–1, Norrbotten 3–1).

– Vi tar med oss att vi kämpade och slet som ett lag, fast det inte stämde riktigt fullt ut. Sen är det bara att önska pojkarna lycka till i sin framtida karriär och att de fick med sig en läxa att det är tufft att spela mot Sveriges bästa 00:or.