2015-10-07 18:39

2015-10-07 18:39

Meriterande brons för Nermans

CURLING

Karlstad Curlingklubbs nya elitserielag i curling har haft en framgångsrik helg i Härnösand.

Team Nermans var en av fem svenska kvartetter i tretton lag starka Live Channel Cup – en deltävling i European Junior Curling Tour.

Och Karlstadslaget blev det enda svenska lag som tog sig vidare till slutspel efter tre vinster och två förluster i grundserien. I semifinalen förlorade man en jämn match med 3–5 mot slutliga totalsegrarna lag Eremin från Ryssland.

Uppgörelsen om bronset gick mot norska lag Foss. En svängig match där norrmännen ledde med 4–1 efter fem omgångar. Team Nermans reste sig dock och tog fem poäng i de avslutande tre omgångarna och vann matchen med 6–4.

 

 

Team Nermans var en av fem svenska kvartetter i tretton lag starka Live Channel Cup – en deltävling i European Junior Curling Tour.

Och Karlstadslaget blev det enda svenska lag som tog sig vidare till slutspel efter tre vinster och två förluster i grundserien. I semifinalen förlorade man en jämn match med 3–5 mot slutliga totalsegrarna lag Eremin från Ryssland.

Uppgörelsen om bronset gick mot norska lag Foss. En svängig match där norrmännen ledde med 4–1 efter fem omgångar. Team Nermans reste sig dock och tog fem poäng i de avslutande tre omgångarna och vann matchen med 6–4.