2015-09-24 22:49

2015-09-24 22:49

Värmländska VM-medaljer i rullskidor

RULLSKIDOR

Värmlänningarna Sandra Olsson och Oscar Persson firade stora triumfer i VM i rullskidor under mästerskapens inledande dag. Duon knep under torsdagen en guld- respektive bronsmedalj i den klassiska disciplinen.

Den traditionella skidorten Val di Femme, beläget i norra Italien, arrangerade under 2013 VM i längskidor. Där glänste bland andra Johan Olsson, som stod för en episk insats på femmilen, vilket gjorde att han förärades med bragdguldet. Den italienska orten är nu skådeplats för världsmästerskapen i rullskidor – något som dock inte hindrar svenskar från att stå för stordåd.

Under torsdagen knep nämligen värmlänningarna Oscar Persson och junioren Sandra Olsson varsitt VM-tecken.

Sandra Olsson, som fått sin skiduppfostran i Torsbyklubben SK Bore, är nu verksam inom Malung. Hon såg med en enastående insats i damjuniorklassen till att knipa medalj av den ädlaste valören i den tio kilometer långa klassiska distansen.

– Jag fick tidigt reda på att jag låg bra till. Jag blev faktiskt inte nervös, i stället kunde jag lägga mer tid och kraft på tekniken, säger Olsson.

Och fortsätter sedan:

– Direkt efter loppet var jag fruktansvärt trött, men otroligt glad.

Starkt startfält

20-åringen var dock inte ensam om att sätta Värmland på kartan. Oscar Persson, som representerar SK Bore, tog ett VM-brons – trots ett otroligt starkt startfält i seniorklassen. En av de mest meriterade åkarna var den ryska silvermedaljören Eugeniy Dementyev, som vann OS-guld i skitathlon vid OS i Turin 2006.

– Det känns såklart ännu bättre när startfältet var såpass starkt. Loppet gick i en oroligt jobbig uppförsbacke och man fick slita rejält, summerar Persson som framför allt är verksam i långloppscupen.

Nu ser den värmländska duon fram mot kommande tävlingar. Under fredagen arrangeras sprintdistansen. Persson kommer inte att delta, det kommer däremot Sandra Olsson att göra.

22-årige Oscar Persson väljer i stället att lägga fokus på söndagen då långdistansen avgörs i fristil.

Den traditionella skidorten Val di Femme, beläget i norra Italien, arrangerade under 2013 VM i längskidor. Där glänste bland andra Johan Olsson, som stod för en episk insats på femmilen, vilket gjorde att han förärades med bragdguldet. Den italienska orten är nu skådeplats för världsmästerskapen i rullskidor – något som dock inte hindrar svenskar från att stå för stordåd.

Under torsdagen knep nämligen värmlänningarna Oscar Persson och junioren Sandra Olsson varsitt VM-tecken.

Sandra Olsson, som fått sin skiduppfostran i Torsbyklubben SK Bore, är nu verksam inom Malung. Hon såg med en enastående insats i damjuniorklassen till att knipa medalj av den ädlaste valören i den tio kilometer långa klassiska distansen.

– Jag fick tidigt reda på att jag låg bra till. Jag blev faktiskt inte nervös, i stället kunde jag lägga mer tid och kraft på tekniken, säger Olsson.

Och fortsätter sedan:

– Direkt efter loppet var jag fruktansvärt trött, men otroligt glad.

Starkt startfält

20-åringen var dock inte ensam om att sätta Värmland på kartan. Oscar Persson, som representerar SK Bore, tog ett VM-brons – trots ett otroligt starkt startfält i seniorklassen. En av de mest meriterade åkarna var den ryska silvermedaljören Eugeniy Dementyev, som vann OS-guld i skitathlon vid OS i Turin 2006.

– Det känns såklart ännu bättre när startfältet var såpass starkt. Loppet gick i en oroligt jobbig uppförsbacke och man fick slita rejält, summerar Persson som framför allt är verksam i långloppscupen.

Nu ser den värmländska duon fram mot kommande tävlingar. Under fredagen arrangeras sprintdistansen. Persson kommer inte att delta, det kommer däremot Sandra Olsson att göra.

22-årige Oscar Persson väljer i stället att lägga fokus på söndagen då långdistansen avgörs i fristil.