2015-09-18 16:37

2015-09-18 16:37

Sunkan med och vann SM

SEGLING

Båten Blixt Pro Sailing (TP52), tävlande för KSSS i Stockholm och med värmlänningen Sunkan Sundqvist ingående i den 14 man starka besättningen, har tagit andra raka guldet i havskappseglings-SM och det tredje på fyra år.

Blixt Pro Sailing, med skepparen Thomas Blixt, segrade efter tre dagars segling, fyra bankappseglingar och ett längre havsrace på 68 sjömil i tuffa ORC International i Arkösund utanför Norrköping.

Teamet vann en av bankappseglingarna och havsracet och knep förstaplatsen med totalt 8.5 placeringspoäng. Tvåa blev Ladykiller (Swan), Mats Bergryd, KSSS, 16 och trea Foxy Lady (IMX 40), Rickard Bergqvist, Norrköping,16.5.

Tidigare i år totalvann Blixt Pro Sailing ÅF Offshore Race.

Blixt Pro Sailing, med skepparen Thomas Blixt, segrade efter tre dagars segling, fyra bankappseglingar och ett längre havsrace på 68 sjömil i tuffa ORC International i Arkösund utanför Norrköping.

Teamet vann en av bankappseglingarna och havsracet och knep förstaplatsen med totalt 8.5 placeringspoäng. Tvåa blev Ladykiller (Swan), Mats Bergryd, KSSS, 16 och trea Foxy Lady (IMX 40), Rickard Bergqvist, Norrköping,16.5.

Tidigare i år totalvann Blixt Pro Sailing ÅF Offshore Race.