2015-09-09 06:00

2015-09-09 06:12

Guldsmeden tog silver

VATTENSKIDOR: Magnus slog till med karriärens näst finaste merit på EM

Guldsmeden tog silver i England. Rubriken är förstås given efter att Magnus Jonsson,47, från Karlstad vann silver i slalom på vattenskid-EM i brittiska Cambridge under söndagen. Magnus driver nämligen guldsmedsbutik med hustrun Katarina i Karlstad.

– Det här rankar jag som min största merit efter VM-guldet i kombinerat 2003, säger den nyblivne silvermedaljören.

Årsbästa i finalen

Magnus tävlade i klassen 45 till 55 år och slog till med årsbästa, 3,25 med elva meters lina, i finalen.

– Kändes verkligen bra att kunna prestera som bäst när det gällde som mest.

Det är sedan han blev veteran som Magnus från Karlstads vattenskidklubb skördat störst framgångar.

– Jag tog EM-medaljer i hopp och trick ifjol fast slalom är den överlägset tuffaste grenen med hårdast konkurrens. Därför rankar jag det här EM-silvret tio gånger högre än medaljerna ifjol.

Egentligen heter mästerskapet EA Championship eftersom även åkare från Afrika deltar. Sydafrikanen Robbie Alexander vann slalomklassen före Magnus.

Mästerskapet blev extra känslosamt den här gången.

– Världens bäste vattenskidåkare genom tiderna, Andy Mapple, dog hastigt för två veckor sedan. Han blev bara 52 år. Vi hade en stor minnesceremoni för honom. Det var tungt. Jag kände Andy väl och han hade varit en given vinnare den här gången också.

Svår skada 2006

Magnus hade all anledning att vara nöjd med sin tävling och nöjd med att han lyckats nå en sådan här hög nivå igen med tanke på den svåra skada han ådrog sig 2006.

– Jag skadade mig svårt under en drakflygning, bröt högerbenet på flera ställen och skadade vänsterfoten. Jag satt i rullstol under en period men tack vare fantastisk hjälp av läkaren Dick Larsson kunde jag komma tillbaka. Men det är först under senaste två, tre åren som det funkat på allvar igen.

Nu ställer Magnus om siktet mot en tävling i Nyköping under helgen.

– Sen funderar jag på att åka till Florida i början av oktober och delta i två tävlingar där.

Tuffaste klassen

EA Championship omfattade två klasser, 35 till 45 år och 45 till 55 år.

– Det var hårdast konkurrens i min klass och det gör att silvret känns ännu mer meriterande, säger Magnus.

– Det här rankar jag som min största merit efter VM-guldet i kombinerat 2003, säger den nyblivne silvermedaljören.

Årsbästa i finalen

Magnus tävlade i klassen 45 till 55 år och slog till med årsbästa, 3,25 med elva meters lina, i finalen.

– Kändes verkligen bra att kunna prestera som bäst när det gällde som mest.

Det är sedan han blev veteran som Magnus från Karlstads vattenskidklubb skördat störst framgångar.

– Jag tog EM-medaljer i hopp och trick ifjol fast slalom är den överlägset tuffaste grenen med hårdast konkurrens. Därför rankar jag det här EM-silvret tio gånger högre än medaljerna ifjol.

Egentligen heter mästerskapet EA Championship eftersom även åkare från Afrika deltar. Sydafrikanen Robbie Alexander vann slalomklassen före Magnus.

Mästerskapet blev extra känslosamt den här gången.

– Världens bäste vattenskidåkare genom tiderna, Andy Mapple, dog hastigt för två veckor sedan. Han blev bara 52 år. Vi hade en stor minnesceremoni för honom. Det var tungt. Jag kände Andy väl och han hade varit en given vinnare den här gången också.

Svår skada 2006

Magnus hade all anledning att vara nöjd med sin tävling och nöjd med att han lyckats nå en sådan här hög nivå igen med tanke på den svåra skada han ådrog sig 2006.

– Jag skadade mig svårt under en drakflygning, bröt högerbenet på flera ställen och skadade vänsterfoten. Jag satt i rullstol under en period men tack vare fantastisk hjälp av läkaren Dick Larsson kunde jag komma tillbaka. Men det är först under senaste två, tre åren som det funkat på allvar igen.

Nu ställer Magnus om siktet mot en tävling i Nyköping under helgen.

– Sen funderar jag på att åka till Florida i början av oktober och delta i två tävlingar där.

Tuffaste klassen

EA Championship omfattade två klasser, 35 till 45 år och 45 till 55 år.

– Det var hårdast konkurrens i min klass och det gör att silvret känns ännu mer meriterande, säger Magnus.