2015-09-03 20:45

2015-09-03 22:39

FBK är vidare till slutspel i CHL

ISHOCKEY, CHL: Färjestad-Pardubice 4-3 (0-0, 0-2, 3-1, 1-0)

Efter en sen kvittering och 3-3 på full tid mot Pardubice är FBK klart för 16-delsfinal i CHL.

Period 1

Det är mållöst efter en period i kvällens CHL-drabbning i Löfbergs Arena mellan Färjestad och tjeckiska Pardubice. Ett resultat som just nu gör att FBK är vidare i CHL-slutspelet.

Matchen första giftiga chans fick gästernas Tomas Kaut som fri med FBK-målvakten Lars Haugen dock inte avslutade bättre än att normannen kunde göra en relativt enkel benparad efter dryga minuten.

Micke Johansson fick en stund senare ett liknande läge som Kaut men även FBK-hemvändarens avslut var tamt.

Första perioden har innehållit ett numerärt överläge. FBK fick tidigt chansen i powerplay men trots ett långt etablerat spel i anfallszon uteblev målchanserna.

Närmast att spräcka nollan för FBK  den första perioden var Robbie Earl som påpassligt höll sig framme när Rickard Wallin slängde in pucken framför kassen. Earl fick dock inte riktg träff på pucken.

Period 2

0-1 (1.52) Tomas Marcinko (Tomas Bokros)

0-2 (9.43) Jakub Svoboda (Lukas Nahodil)

FBK har hamnat i ett tvåmålsunderläge efter två spelade perioder. Tre raka utvisningar i mittperioden ledde till att gästande Pardubice kunde göra både 0-1 och 0-2. Tomas Marcinko spräckte först nollan genom att hålla sig framme på en målvaktsretur från Lars Haugen efter knappt två minuters spel. 0-2 kom efter knappt halva den andra perioden efter ett slagskott nära blålinjen från Jacub Svoboda.

FBK svarade för en blev insats i mellanakten men fick ändå två chanser i numerärt överläge i slutet av perioden. Hemmalaget fick dessutom spela 5-3 i 44 sekunder utan att lyckas överlistan Robert Kristan. Närmast var Magnus Nygren som med två av sina patenterade slagskott verkligen satte den förre Brynäs-målvakten på prov.


Period 3

1-2 (9.19) Linus Persson (Micke Johansson) spel fyra mot fem

1-3 (13.19) Radoslav Tybor (Lukas Nahodil, Jakub Svoboda)

2-3 (13.50) Robbie Earl

3-3 (19.40) John Persson

Färjestad är vidare vidare till 16-delsfinal i CHL. Men det satt hårt åt. Först med 20 sekunder kvar av den tredje perioden satte John Persson 3-3-målet mot Pardubice.

FBK jagade i första hand ett reduceringsmål i början av den tredje perioden. Ett gyllene läge dök i och med ytterligare ett numerärt överläge redan efter dryga minuten. Återigen visade sig dock hemmalaget från sin ineffektiva sida.

Rasmus Asplund hade sedan ett finfint läge att äntligen få hål på Kristan efter dyrga sex minuter med avslutet från nära håll smet precis utanför. Reduceringen kom dock - i numerärt underläge. Micke Johansson utnyttjade ett slarvigt agerande av hemmalaget i egen zon och serverade Linus Persson som satte 1-2 mellan benen på Kristan efter knappt halva perioden. Glädjen blev emellertid kortvarig. Inte långt senare kunde Radoslav Tybor ostört slå in 1-3 från nära håll. Men FBK-repliken kom per omgående. 13.50 in i slutperioden var det åter nerv i matchen då Robbie Earl på egen hand såg till att sätta 2-3. Och med blott 20 sekunder kvar kom alltså även kvitteringen från FBK:s sida. John Persson hittade fram i röran framför kassen, snurrade runt, och satte pucken högt.

 

Sudden

4-3 (3.07) Milan Gulas (Magnus Nygren)

Milan Gulas gav även Färjestad bonuspoängen genom sitt suddenmål.

Period 1

Det är mållöst efter en period i kvällens CHL-drabbning i Löfbergs Arena mellan Färjestad och tjeckiska Pardubice. Ett resultat som just nu gör att FBK är vidare i CHL-slutspelet.

Matchen första giftiga chans fick gästernas Tomas Kaut som fri med FBK-målvakten Lars Haugen dock inte avslutade bättre än att normannen kunde göra en relativt enkel benparad efter dryga minuten.

Micke Johansson fick en stund senare ett liknande läge som Kaut men även FBK-hemvändarens avslut var tamt.

Första perioden har innehållit ett numerärt överläge. FBK fick tidigt chansen i powerplay men trots ett långt etablerat spel i anfallszon uteblev målchanserna.

Närmast att spräcka nollan för FBK  den första perioden var Robbie Earl som påpassligt höll sig framme när Rickard Wallin slängde in pucken framför kassen. Earl fick dock inte riktg träff på pucken.

Period 2

0-1 (1.52) Tomas Marcinko (Tomas Bokros)

0-2 (9.43) Jakub Svoboda (Lukas Nahodil)

FBK har hamnat i ett tvåmålsunderläge efter två spelade perioder. Tre raka utvisningar i mittperioden ledde till att gästande Pardubice kunde göra både 0-1 och 0-2. Tomas Marcinko spräckte först nollan genom att hålla sig framme på en målvaktsretur från Lars Haugen efter knappt två minuters spel. 0-2 kom efter knappt halva den andra perioden efter ett slagskott nära blålinjen från Jacub Svoboda.

FBK svarade för en blev insats i mellanakten men fick ändå två chanser i numerärt överläge i slutet av perioden. Hemmalaget fick dessutom spela 5-3 i 44 sekunder utan att lyckas överlistan Robert Kristan. Närmast var Magnus Nygren som med två av sina patenterade slagskott verkligen satte den förre Brynäs-målvakten på prov.


Period 3

1-2 (9.19) Linus Persson (Micke Johansson) spel fyra mot fem

1-3 (13.19) Radoslav Tybor (Lukas Nahodil, Jakub Svoboda)

2-3 (13.50) Robbie Earl

3-3 (19.40) John Persson

Färjestad är vidare vidare till 16-delsfinal i CHL. Men det satt hårt åt. Först med 20 sekunder kvar av den tredje perioden satte John Persson 3-3-målet mot Pardubice.

FBK jagade i första hand ett reduceringsmål i början av den tredje perioden. Ett gyllene läge dök i och med ytterligare ett numerärt överläge redan efter dryga minuten. Återigen visade sig dock hemmalaget från sin ineffektiva sida.

Rasmus Asplund hade sedan ett finfint läge att äntligen få hål på Kristan efter dyrga sex minuter med avslutet från nära håll smet precis utanför. Reduceringen kom dock - i numerärt underläge. Micke Johansson utnyttjade ett slarvigt agerande av hemmalaget i egen zon och serverade Linus Persson som satte 1-2 mellan benen på Kristan efter knappt halva perioden. Glädjen blev emellertid kortvarig. Inte långt senare kunde Radoslav Tybor ostört slå in 1-3 från nära håll. Men FBK-repliken kom per omgående. 13.50 in i slutperioden var det åter nerv i matchen då Robbie Earl på egen hand såg till att sätta 2-3. Och med blott 20 sekunder kvar kom alltså även kvitteringen från FBK:s sida. John Persson hittade fram i röran framför kassen, snurrade runt, och satte pucken högt.

 

Sudden

4-3 (3.07) Milan Gulas (Magnus Nygren)

Milan Gulas gav även Färjestad bonuspoängen genom sitt suddenmål.