2015-07-28 11:07

2015-07-28 11:07

Värmlänning tog guld i World games

HANDIKAPPIDROTT

Simmaren Jesper Andersson från Deje tog guld under Special olympics World games första tävlingsdag i Los Angeles i Kalifornien. Värmlänningen vann 100 meter ryggsim i klassen M3.

Och de svenska framgångarna fortsätter.

– Jag hade inte kunnat drömma om att vi skulle ta fem guld, ett silver och ett brons de två första dagarna. Ingen har misslyckats, alla har tagit personliga rekord och det är helt otroligt att våra simmare kan prestera så här bra i den här värmen. Ett stort grattis, säger de svenska simmarnas huvudledare Kerstin Norberg.

I World games deltar idrottare med intellektuella funktionshinder. Omkring 7 000 deltagare finns på plats i Los Angeles och gör upp i 26 olika sporter, vilket gör tävlingen till årets största idrottsevenemang.

(NWT-TT)

 

 

Simmaren Jesper Andersson från Deje tog guld under Special olympics World games första tävlingsdag i Los Angeles i Kalifornien. Värmlänningen vann 100 meter ryggsim i klassen M3.

Och de svenska framgångarna fortsätter.

– Jag hade inte kunnat drömma om att vi skulle ta fem guld, ett silver och ett brons de två första dagarna. Ingen har misslyckats, alla har tagit personliga rekord och det är helt otroligt att våra simmare kan prestera så här bra i den här värmen. Ett stort grattis, säger de svenska simmarnas huvudledare Kerstin Norberg.

I World games deltar idrottare med intellektuella funktionshinder. Omkring 7 000 deltagare finns på plats i Los Angeles och gör upp i 26 olika sporter, vilket gör tävlingen till årets största idrottsevenemang.

(NWT-TT)