2015-07-28 06:00

2015-07-28 06:00

Halsont är enda hotet

HAGFORS: Anders Olssons planer på en Svensk klassiker på ett dygn kan bli av

Det blev en enorm respons efter NWT:s artikel om Anders Olssons planer på att göra en Svensk klassiker på ett dygn. Många ville ställa upp som frivilliga.
– Det enda som kan stoppa mig nu är en förkylning som jag fick under helgen, säger han.

Det var i lördagens NWT som Anders Olsson efterlyste personer som kunde hjälpa honom att genomföra en Svensk klassiker på ett dygn. Med start i Hagfors på fredag klockan 14 tänker han cykla Klarälvsbanan fram och tillbaka till Karlstad i 30 mil, därefter rullskidor i 9 mil på samma sträcka. Det blir också tre mil löpning i Hagfors och simning 3 mil i Uvån.

– Det är så många som hört av sig. Alla har jag inte ens hunnit kontakta än, säger Anders.

Men nu har han blivit förkyld.

– Bara halsontet försvinner, så kan jag ställa upp. Jag håller på att kurera mig och har aldrig druckit så mycket C-vitamin som nu, säger han.

Om Anders är frisk att genomföra 24-timmars idrottande väntar nästa utmaning. Planen är att han ska simma i mål i Uvån klockan 14 på lördag i samband med Hagforsyran. Klockan 16 ska han vara en av arrangörerna för Hagforsyrans motionslopp i simning på 1, 3 kilometer.

– Om jag orkar så slänger jag mig i och simmar igen tillsammans med deltagarna, säger han.

Det var i lördagens NWT som Anders Olsson efterlyste personer som kunde hjälpa honom att genomföra en Svensk klassiker på ett dygn. Med start i Hagfors på fredag klockan 14 tänker han cykla Klarälvsbanan fram och tillbaka till Karlstad i 30 mil, därefter rullskidor i 9 mil på samma sträcka. Det blir också tre mil löpning i Hagfors och simning 3 mil i Uvån.

– Det är så många som hört av sig. Alla har jag inte ens hunnit kontakta än, säger Anders.

Men nu har han blivit förkyld.

– Bara halsontet försvinner, så kan jag ställa upp. Jag håller på att kurera mig och har aldrig druckit så mycket C-vitamin som nu, säger han.

Om Anders är frisk att genomföra 24-timmars idrottande väntar nästa utmaning. Planen är att han ska simma i mål i Uvån klockan 14 på lördag i samband med Hagforsyran. Klockan 16 ska han vara en av arrangörerna för Hagforsyrans motionslopp i simning på 1, 3 kilometer.

– Om jag orkar så slänger jag mig i och simmar igen tillsammans med deltagarna, säger han.