2015-07-25 06:00

2015-07-26 09:43

Hockeystjärnorna gör upp på tennisplan

TENNIS: "Förväntar mig att han är riktigt duktig"

Jonas Brodin, Marcus Johansson, Peter Nordström och Magnus Nygren – listan kan göras lång över de hockeystjärnor som aspirerar på att smasha hem den sjunde upplagan av dubbelturneringen Karlstad Open.

Aldrig tidigare har Karlstad Open varit lika stort. Den sjunde upplagan av tävlingen, som till en början var en plojturnering för vänner, har nått oanade höjder och i år är det 17 par som gör upp om fina priser.

– Det här ska bli hur kul som helst, jag kan knappt vänta tills i morgon, säger den exalterade arrangören Jonas Nilsson.

Och fortsätter:

– I år har vi verkligen peakat vad gäller deltagarlistan. Det är enormt många stjärnor och duktiga tennisspelare med.

De 17 paren kommer att delas upp i fyra grupper med fyra par i varje, förutom i en grupp där det blir fem. Därefter kommer topp tre i varje grupp att gå vidare direkt till åttondelsfinaler. Övriga par får möjligheten att nå gruppspel via play-in.

NHL-bekantingar

Årets tävling har även lyckats få en internationell prägel då transatlanterna Jonas Brodin och Oskar Klefbom deltar – samt de tjeckiska Färjestadsprofilerna Milan Gulas och Radek Hamr.

– Personligen tycker jag det är extra kul att Radek och Milan är med. Radek låg på en väldigt hög nivå hemma i ungdomen och jag förväntar mig att han är riktigt duktig, berättar Nilsson, som själv kommer att tävla ihop med FBK-kaptenen Magnus Nygren.

Men att det skulle bli guld för arrangören och hans tenniskollega tror han föga på.

– Förra året var jag i final med Nordström (tävlar i år med Anders ”Sälen” Svensson) men vi förlorade. Jag tror tyvärr att det blir svårt för mig och Magnus att nå hela vägen i år, trots att vi är relativt jämna i spelet. I stället tror jag att det tjeckiska paret blir svårslaget, de ska bli kul att se dem spela, avslutar han.

Tävlingen går av stapeln under lördagen vid 9:30 och äger rum på racketcentrets grusbanor. Finalen spelas runt 16 på eftermiddagen.

Aldrig tidigare har Karlstad Open varit lika stort. Den sjunde upplagan av tävlingen, som till en början var en plojturnering för vänner, har nått oanade höjder och i år är det 17 par som gör upp om fina priser.

– Det här ska bli hur kul som helst, jag kan knappt vänta tills i morgon, säger den exalterade arrangören Jonas Nilsson.

Och fortsätter:

– I år har vi verkligen peakat vad gäller deltagarlistan. Det är enormt många stjärnor och duktiga tennisspelare med.

De 17 paren kommer att delas upp i fyra grupper med fyra par i varje, förutom i en grupp där det blir fem. Därefter kommer topp tre i varje grupp att gå vidare direkt till åttondelsfinaler. Övriga par får möjligheten att nå gruppspel via play-in.

NHL-bekantingar

Årets tävling har även lyckats få en internationell prägel då transatlanterna Jonas Brodin och Oskar Klefbom deltar – samt de tjeckiska Färjestadsprofilerna Milan Gulas och Radek Hamr.

– Personligen tycker jag det är extra kul att Radek och Milan är med. Radek låg på en väldigt hög nivå hemma i ungdomen och jag förväntar mig att han är riktigt duktig, berättar Nilsson, som själv kommer att tävla ihop med FBK-kaptenen Magnus Nygren.

Men att det skulle bli guld för arrangören och hans tenniskollega tror han föga på.

– Förra året var jag i final med Nordström (tävlar i år med Anders ”Sälen” Svensson) men vi förlorade. Jag tror tyvärr att det blir svårt för mig och Magnus att nå hela vägen i år, trots att vi är relativt jämna i spelet. I stället tror jag att det tjeckiska paret blir svårslaget, de ska bli kul att se dem spela, avslutar han.

Tävlingen går av stapeln under lördagen vid 9:30 och äger rum på racketcentrets grusbanor. Finalen spelas runt 16 på eftermiddagen.