2015-07-19 18:32

2015-07-19 18:32

Sverige till semifinal i fotbolls-EM

FOTBOLL

Det svenska F19-landslaget med värmländska Emelie Andersson som kapten besegrade Danmark och är nu klara för semifinal i EM.

Trots att laget började lite trevande tog de tids nog tag i taktpinnen och kunde ro matchen i hamn. Fillipa Angeldal stod för tillställningens enda mål. En boll hon tryckte dit på straff i den 35:e minuten. I och med vinsten väntar även en plats i U20-VM i Papua Nya Guinea nästa sommar. Endast fyra europeiska lag får åka till VM och för Sverige är det första gången på fem år.

Det svenska F19-landslaget med värmländska Emelie Andersson som kapten besegrade Danmark och är nu klara för semifinal i EM.

Trots att laget började lite trevande tog de tids nog tag i taktpinnen och kunde ro matchen i hamn. Fillipa Angeldal stod för tillställningens enda mål. En boll hon tryckte dit på straff i den 35:e minuten. I och med vinsten väntar även en plats i U20-VM i Papua Nya Guinea nästa sommar. Endast fyra europeiska lag får åka till VM och för Sverige är det första gången på fem år.