2015-07-18 06:00

2015-07-19 19:26

Lyckat Gothia för FBK

FOTBOLL

FBK Karlstads P12 stod för en storartad insats i årets Gothia cup. Värmlänningarna var obesegrade ända fram till semifinal – där tog det stopp mot Lizzy football. Laget från Ghana gick segrande ur den kampen med 4–2, för att sedan vinna mot Hammarby vit med 6–3 i finalen.

Gruppspelet, där estländska Nõmme United, Hjuviks AIK och Beirut FAC från Libanon, ingick var FBK-killarna överlägsna. Efter gruppspelsmatcherna hade värmlänningarna en hissnande målskillnad på 24–2. 32-delsfinalen mot portugisiska Athletico SC 1 vanns med 10–1. 16-delsfinalen mot tyska SC Nienstedten 1 slutade 6–3, och åttondelsmotståndet Snte Kuwa Culiacan från Mexico besegrades med 5–3. I kvartsfinalen väntade sydkoreanskt motstånd i form av Chungmu. Där gick värmlänningarna segrande ur matchen med 6–2.

Karlstads bäste målskytt var Kenan Cehajic som stod för 24 mål på åtta matcher.

FBK Karlstads P12 stod för en storartad insats i årets Gothia cup. Värmlänningarna var obesegrade ända fram till semifinal – där tog det stopp mot Lizzy football. Laget från Ghana gick segrande ur den kampen med 4–2, för att sedan vinna mot Hammarby vit med 6–3 i finalen.

Gruppspelet, där estländska Nõmme United, Hjuviks AIK och Beirut FAC från Libanon, ingick var FBK-killarna överlägsna. Efter gruppspelsmatcherna hade värmlänningarna en hissnande målskillnad på 24–2. 32-delsfinalen mot portugisiska Athletico SC 1 vanns med 10–1. 16-delsfinalen mot tyska SC Nienstedten 1 slutade 6–3, och åttondelsmotståndet Snte Kuwa Culiacan från Mexico besegrades med 5–3. I kvartsfinalen väntade sydkoreanskt motstånd i form av Chungmu. Där gick värmlänningarna segrande ur matchen med 6–2.

Karlstads bäste målskytt var Kenan Cehajic som stod för 24 mål på åtta matcher.