2015-07-07 17:25

2015-07-07 17:25

Eliten kommer till Karlstad

TRIATHLON: Graaf och Danielsson klara

Nu är det klart att Emma Graaf och Karl-Johan ”K-J” Danielsson ställer upp i Karlstad Triathlon.
Båda har VM-meriter.

Emma och K-J representerade Sverige i elitklassen i VM i långdistans den 27 juni.

K-J tog lagguld medan Emma fick bryta på grund av en virusinfektion.

Båda har deltagit i Karlstad Triathlon tidigare och uppskattar den snabba banan och atmosfären.

– Tävlingen ligger också perfekt en månad före Kalmar Ironman som är mitt stora mål i år. Det känns som hemmaplan att få komma och tävla i Karlstad, säger K-J, 30, som kommer från Arvika, och tävlar för I2 IF i Karlstad.

– Jag kommer att vara speaker på lördagens tävlingar samt finnas tillhands i K-J corner för att svara på allehanda frågor om triathlon. Precis som arrangörerna Camilla och Pär vill jag inspirera andra att prova på triathlon, det är en fantastisk sport.

Emma, 31, från Östersund har en bakgrund inom konstsim men startade träna triathlon 2009.

– Jag har haft en grym utveckling och sedan ett par år tillbaka har jag förmånen att kunna satsa på triathlon på heltid. Jag ser verkligen fram emot att få komma till Karlstad för att köra medeldistans, den passar perfekt in i min kalender. Jag hoppas på många medtävlande och bra publikstöd. Och så utgår jag från att solen skiner i Karlstad, säger hon.

Karlstad Triathlon avgörs den 18–19 juli i Mariebergsskogen. På lördagen går sprint (400 m simning, 20 km cykling, 5 km löpning) och olympiska (1500 m, 40 km, 10 km) distanserna, och på söndagen är det medeldistans (1900 m, 90 km, 21 km).

Emma och K-J representerade Sverige i elitklassen i VM i långdistans den 27 juni.

K-J tog lagguld medan Emma fick bryta på grund av en virusinfektion.

Båda har deltagit i Karlstad Triathlon tidigare och uppskattar den snabba banan och atmosfären.

– Tävlingen ligger också perfekt en månad före Kalmar Ironman som är mitt stora mål i år. Det känns som hemmaplan att få komma och tävla i Karlstad, säger K-J, 30, som kommer från Arvika, och tävlar för I2 IF i Karlstad.

– Jag kommer att vara speaker på lördagens tävlingar samt finnas tillhands i K-J corner för att svara på allehanda frågor om triathlon. Precis som arrangörerna Camilla och Pär vill jag inspirera andra att prova på triathlon, det är en fantastisk sport.

Emma, 31, från Östersund har en bakgrund inom konstsim men startade träna triathlon 2009.

– Jag har haft en grym utveckling och sedan ett par år tillbaka har jag förmånen att kunna satsa på triathlon på heltid. Jag ser verkligen fram emot att få komma till Karlstad för att köra medeldistans, den passar perfekt in i min kalender. Jag hoppas på många medtävlande och bra publikstöd. Och så utgår jag från att solen skiner i Karlstad, säger hon.

Karlstad Triathlon avgörs den 18–19 juli i Mariebergsskogen. På lördagen går sprint (400 m simning, 20 km cykling, 5 km löpning) och olympiska (1500 m, 40 km, 10 km) distanserna, och på söndagen är det medeldistans (1900 m, 90 km, 21 km).