2015-06-28 20:00

2015-06-28 20:00

United avgjorde med matchens sista spark

FOTBOLL: Stort tumult efter slutsignalen

Carlstad United vann den kaosartade tillställningen mot Västerås med 2–1 efter att lagkaptenen Bastian Rojas Diaz iskallt rullat in en straff i den sjunde övertidsminuten.
– Jag visste vad som stod på spel när jag klev fram till straffpunkten, berättar den överlyckliga segerorganisatören.

Tillställningen mellan Carlstad United och tabelljumbon Västerås sågs på förhand som en högriskmatch av polisen. Efter det tumult som utbröt vid slutsignalen fanns det ingen anledning att misstro deras omdöme. Utan de cirka 25 lagväktarna hade denna lördagskväll kunnat sluta allt annat än väl.

De approximativt 40 tillresta Västeråssympatisörerna höll sig relativt lugna under hela matchen men när domaren pekade på straffpunkten i den femte tilläggsminuten, vid ställningen 1–1, visade de upp sig från sin sämsta sida. Bortasupportrarna ropade både det ena och det andra till matchens rättskippare och han fick hållas kvar på planen i en halvtimme av säkerhetsskäl.

Ingen kom till skada

Västeråsarna försökte även ta sig in i Karlstadslagets omklädningsrum. Men polisen lyckades mota bort dem och trots att två fönster till omklädningsrummet gick sönder kom aldrig någon till skada.

Boltic Blues, Boltics supporterklubb, har länge haft en fejd med VSK-supportrarna och de stod efter matchen och väntade vid skogen bakom deras buss.

– Det var Bolticsupportrar på plats men vi höll bort dem och det förekom aldrig något handgemäng och ingen greps, säger polisens presstalesman.

Men det var inte bara oroligheter i den provisoriska hemmaborgen Caland Arena – det spelades en match också.

Mötet började i ett rasande tempo och redan efter två minuter hade de båda lagen hunnit med att missa en varsin jättechans. Det skulle dröja till den 37:e minuten innan Västerås punkterade målnollan. Bortalaget styrde den första halvleken och hade bud på ytterligare mål men burväktaren Mathias Karlsson visade prov på sin talang i hemmamålet.

I den andra akten kom de svartklädda ut som ett helt nytt lag. Och det dröjde bara sju minuter innan Valon Gashi utjämnade matchen till 1–1.

”Otroligt lycklig”

Efter målet fortsatte United att pressa gästerna från Västmanland, som fick rikta in sig allt mer på att försvara.

– Vi kom inte alls upp i vår standard till en början. Men i den andra halvleken visade vi hur bra vi kan spela, säger Bastian Rojas Diaz.

Både värmlänningarna och Västerås gick för segern i slutet av matchen, något som öppnade upp för mycket kontringar. Och det var just efter en omställning straffen kom till. Inhopparen Claes Nyman sprintade förbi sin back och blev nedriven i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och mittfältsdynamon Bastian Rojas Diaz stegade med beslutsamma steg fram och rullade in vinstmålet 2–1 med ett kliniskt avslut.

– Jag försökte att inte tänka så mycket. Jag bestämde mig innan var jag skulle sätta bollen, nu är man otroligt lycklig, avslutar matchvinnaren.

Tillställningen mellan Carlstad United och tabelljumbon Västerås sågs på förhand som en högriskmatch av polisen. Efter det tumult som utbröt vid slutsignalen fanns det ingen anledning att misstro deras omdöme. Utan de cirka 25 lagväktarna hade denna lördagskväll kunnat sluta allt annat än väl.

De approximativt 40 tillresta Västeråssympatisörerna höll sig relativt lugna under hela matchen men när domaren pekade på straffpunkten i den femte tilläggsminuten, vid ställningen 1–1, visade de upp sig från sin sämsta sida. Bortasupportrarna ropade både det ena och det andra till matchens rättskippare och han fick hållas kvar på planen i en halvtimme av säkerhetsskäl.

Ingen kom till skada

Västeråsarna försökte även ta sig in i Karlstadslagets omklädningsrum. Men polisen lyckades mota bort dem och trots att två fönster till omklädningsrummet gick sönder kom aldrig någon till skada.

Boltic Blues, Boltics supporterklubb, har länge haft en fejd med VSK-supportrarna och de stod efter matchen och väntade vid skogen bakom deras buss.

– Det var Bolticsupportrar på plats men vi höll bort dem och det förekom aldrig något handgemäng och ingen greps, säger polisens presstalesman.

Men det var inte bara oroligheter i den provisoriska hemmaborgen Caland Arena – det spelades en match också.

Mötet började i ett rasande tempo och redan efter två minuter hade de båda lagen hunnit med att missa en varsin jättechans. Det skulle dröja till den 37:e minuten innan Västerås punkterade målnollan. Bortalaget styrde den första halvleken och hade bud på ytterligare mål men burväktaren Mathias Karlsson visade prov på sin talang i hemmamålet.

I den andra akten kom de svartklädda ut som ett helt nytt lag. Och det dröjde bara sju minuter innan Valon Gashi utjämnade matchen till 1–1.

”Otroligt lycklig”

Efter målet fortsatte United att pressa gästerna från Västmanland, som fick rikta in sig allt mer på att försvara.

– Vi kom inte alls upp i vår standard till en början. Men i den andra halvleken visade vi hur bra vi kan spela, säger Bastian Rojas Diaz.

Både värmlänningarna och Västerås gick för segern i slutet av matchen, något som öppnade upp för mycket kontringar. Och det var just efter en omställning straffen kom till. Inhopparen Claes Nyman sprintade förbi sin back och blev nedriven i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och mittfältsdynamon Bastian Rojas Diaz stegade med beslutsamma steg fram och rullade in vinstmålet 2–1 med ett kliniskt avslut.

– Jag försökte att inte tänka så mycket. Jag bestämde mig innan var jag skulle sätta bollen, nu är man otroligt lycklig, avslutar matchvinnaren.