2015-06-14 19:32

2015-06-14 23:17

Marcus Berg gjorde 1-0 mot Montenegro

Han har kallat valet sin största utmaning som förbundskapten.

Till slut bestämde sig Erik Hamrén för att låta Alexander Milosevic få chansen i mittförsvaret bredvid Erik Johansson i kvällens EM-kvalmöte med Montenegro, och Marcus Berg från Torsby har fått chansen på topp bredvid Zlatan Ibrahimovic. Och det verkar vara bra beslut av Hamrén.

Det var Marcus Berg som gav Sverige ledningen på nick i den 37:e minuten. Ett snyggt mål. Han rörde sig först in mot målet och fick med sig backen, sen tvärvände han och fick inlägget direkt mot huvudet. Hans åttonde mål i landslaget kom efter ett fint inlägg från Albin Ekdal.

– Ett otroligt vackert mål, säger Kanal 5:s expert Anders Svensson.

Och knappt hade publiken jublat färdigt förrän Zlatan Ibrahimovic satte 2-0 på egen hand.

Sverige var i ledning med 3–0 efter första halvlek. Samtliga tre mål kom under sex magiska minuter i slutet av halvleken.

Sedan VM-kvalmatchen mot Malta i juni 2009, då Marcus Bergs senast startade i en tävlingsmatch för det svenska landslaget, har Torsbysonen – vars prestationer i klubblagen pendlat kraftigt – fått nöja sig med enstaka inhopp. Men efter en stark säsong i grekiska Panathinaikos (16 ligamål) ler nu solen åter mot Marcus Berg.

– En spelare som är riktigt på hugget är Marcus Berg. Han är ingen kantspelare, direkt, även om han kan spela där. Men han är bäst i en position som en av två forwards. Jag tycker att han var pigg mot Norge och jag tyckte han var pigg i inhoppet mot Moldavien och mot Iran, sade Hamrén tidigare under samlingen.

– Han är också den, förutom Zlatan, som gör mest mål ute i sina klubbar.

Berg höll sig hela tiden aktiv under matchen och cirkulerade kring Zlatan Ibrahimovic.

Matchen slutade med 3-1 till Sverige.

En seger som gav Sverige tre nya poäng i EM-kvalet och Erik Hamréns manskap kom ett kliv närmare en plats i EM i Frankrike nästa sommar.

Till slut bestämde sig Erik Hamrén för att låta Alexander Milosevic få chansen i mittförsvaret bredvid Erik Johansson i kvällens EM-kvalmöte med Montenegro, och Marcus Berg från Torsby har fått chansen på topp bredvid Zlatan Ibrahimovic. Och det verkar vara bra beslut av Hamrén.

Det var Marcus Berg som gav Sverige ledningen på nick i den 37:e minuten. Ett snyggt mål. Han rörde sig först in mot målet och fick med sig backen, sen tvärvände han och fick inlägget direkt mot huvudet. Hans åttonde mål i landslaget kom efter ett fint inlägg från Albin Ekdal.

– Ett otroligt vackert mål, säger Kanal 5:s expert Anders Svensson.

Och knappt hade publiken jublat färdigt förrän Zlatan Ibrahimovic satte 2-0 på egen hand.

Sverige var i ledning med 3–0 efter första halvlek. Samtliga tre mål kom under sex magiska minuter i slutet av halvleken.

Sedan VM-kvalmatchen mot Malta i juni 2009, då Marcus Bergs senast startade i en tävlingsmatch för det svenska landslaget, har Torsbysonen – vars prestationer i klubblagen pendlat kraftigt – fått nöja sig med enstaka inhopp. Men efter en stark säsong i grekiska Panathinaikos (16 ligamål) ler nu solen åter mot Marcus Berg.

– En spelare som är riktigt på hugget är Marcus Berg. Han är ingen kantspelare, direkt, även om han kan spela där. Men han är bäst i en position som en av två forwards. Jag tycker att han var pigg mot Norge och jag tyckte han var pigg i inhoppet mot Moldavien och mot Iran, sade Hamrén tidigare under samlingen.

– Han är också den, förutom Zlatan, som gör mest mål ute i sina klubbar.

Berg höll sig hela tiden aktiv under matchen och cirkulerade kring Zlatan Ibrahimovic.

Matchen slutade med 3-1 till Sverige.

En seger som gav Sverige tre nya poäng i EM-kvalet och Erik Hamréns manskap kom ett kliv närmare en plats i EM i Frankrike nästa sommar.