2015-06-14 20:22

2015-06-14 20:22

Bernholm upp på OS-plats

JUDO

Anna Bernholm från Molkom tog brons i 63-kilosklassen i helgens Grand Prix-turneringen i judo i Budapest.

I höstas nådde Bernholm två finaler i rad, den sista på Grand Prix i Astana, därefter har det varit snålt med medaljer fram till för en vecka sedan då hon tog ett brons på en vanlig världscuptävling, European Open, och nu var hon tillbaka på Grand Prix-pallen. Hennes fjärde GP-medalj i karriären.

Efter två segrar förlorade Anna knappt kvartsfinalen mot förstaseedade världstrean Tina Trstenjak, Slovenien, men vann sedan återkvalsmatchen och bronsfighten mot 16-rankade Rizlen Zouak, Marocko, med ippon på fasthållning efter 3.35.

Bronsmedalj och 120 mycket värdefulla rankingpoäng som räknas fullt ut i OS-kvalet och tar henne upp med marginal på OS-plats.

 

 

 

 

Anna Bernholm från Molkom tog brons i 63-kilosklassen i helgens Grand Prix-turneringen i judo i Budapest.

I höstas nådde Bernholm två finaler i rad, den sista på Grand Prix i Astana, därefter har det varit snålt med medaljer fram till för en vecka sedan då hon tog ett brons på en vanlig världscuptävling, European Open, och nu var hon tillbaka på Grand Prix-pallen. Hennes fjärde GP-medalj i karriären.

Efter två segrar förlorade Anna knappt kvartsfinalen mot förstaseedade världstrean Tina Trstenjak, Slovenien, men vann sedan återkvalsmatchen och bronsfighten mot 16-rankade Rizlen Zouak, Marocko, med ippon på fasthållning efter 3.35.

Bronsmedalj och 120 mycket värdefulla rankingpoäng som räknas fullt ut i OS-kvalet och tar henne upp med marginal på OS-plats.