2015-06-08 11:42

2015-06-08 11:42

Karlstad kan bli årets bästa idrottsstad

IDROTT

SVT har presenterat kandidaterna till Sveriges bästa idrottsstad 2015. Karlstad är en av de 40 kommunerna som kandiderar om titeln.

Sveriges bästa idrottsstad kommer att presenteras den 5 juli i samband med SM-veckan i Sundsvall.

– Malmö har ju haft ett nytt fantastiskt idrottsår och kan mycket väl vinna igen. Men även mindre städer som Linköping, Örebro, Karlstad, Falun och Västerås imponerar på mig som idrottsstäder det senaste året, säger Ola Bränholm ansvarig för priset på SVT Sport.

Sveriges bästa idrottsstad kommer att presenteras den 5 juli i samband med SM-veckan i Sundsvall.

– Malmö har ju haft ett nytt fantastiskt idrottsår och kan mycket väl vinna igen. Men även mindre städer som Linköping, Örebro, Karlstad, Falun och Västerås imponerar på mig som idrottsstäder det senaste året, säger Ola Bränholm ansvarig för priset på SVT Sport.

Sveriges bästa idrottsstad

40 kommuner har kvalificerat sig till att tävla om priset. Kriterierna är att kommunen skall ha minst fyra elitlag i de totalt 23 sporter som finns i juryunderlaget, ett av lagen måste spela i högsta serien i någon av de sju största publiksporterna.

Här är de som kan vinna

Borås, Eskilstuna, Eslöv, Falkenberg, Falun, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Huddinge, Jönköping, Karlstad, Kristianstad, Leksand, Lidköping (ny), Linköping, Luleå, Lund, Malmö, Mora, Nacka, Norrköping, Nässjö, Partille, Piteå, Skellefteå, Skövde, Solna, Stockholm, Sundsvall, Södertälje, Täby, Umeå, Uppsala, Vetlanda (ny), Västerås, Växjö, Ängelholm (ny) Örebro och Östersund.