2015-05-10 13:42

2015-05-10 20:11

"Jag skulle bara ha SM-guldet"

BOXNING: Malin Hermansson från BK 25 slog till efter tre raka SM-silver – Karlstads första boxguld på 36 år!

Hon slog till efter tre raka SM-silver i boxning.
– Jag sa till mig själv att nu får det vara nog med silver. Det blev mitt livs bästa turnering, säger Malin Hermansson från BK 25 i Karlstad.
Det gav Karlstad första SM-guldet i boxning på 36 år!

Domarsiffrorna blev solklara 3-0 i finalen mot Sandra Attermo från Djurgården i 57-kilosklassen.

– Malin gjorde en kanoninsats under hela SM, berömmer tränaren Bosse Kihlström.

BK 25-tjejen hade alltså tre raka SM-silver före årets mästerskap i Tidaholm. En av medaljerna erövrade hon på hemmaplan i Karlstad.

Vad gjorde du nu som du inte gjorde när det blev silver?

– Jag boxades mer bestämt och fokuserat. Jag skulle bara ha det här guldet. Det var mitt. Så resonerade jag redan före första matchen. Det fanns ingen annat.

Tuff sparring

25-åringen vann såväl kvart, som semi och final med 3-0 i domarsiffror.

Uppladdningen var tuffare än själva SM.

– Jag har sparrat mot två lättare killar och fått mer stryk på träning än någonsin tidigare, hahaha. Det härdade mig verkligen. SM var mycket enklare än de träningspassen. Sen har jag haft mycket hjälp av min pojkvän Patrik med teknikträningen och av Bosse (Kihlström) jobbade fantastiskt bra och lugnt i ringhörnan under hela SM.

Hur var matchen?

– Som väntat. Hon (Attermo) kom springande och vevande. Jag jobbade mycket med direkthögern och skakade henne rejält några gånger. Jag gjorde en bra match och vann varje rond. Efter matchen kom hon fram till min tränare och sa att jag slog jäkligt hårt!

Hur firar du guldet?

– Med en pizza skulle jag tro. Hela familjen var på plats på läktaren här i Tidaholm. Det var jättekul. Men just nu är jag jäkligt sliten efter tre matcher på tre dagar. Dessutom tvingades jag banta ner mig i bastun för att väga in i 57 kilo. Det tog också på krafterna.

Stolt ordförande

BK 25:s ordförande Anders Holmberg är stolt:

– Kul och väldigt viktigt för amatörboxningen i Karlstad. Vi har inte haft framgångar på länge på seniornivå. Malin var rankad etta inför SM. Det var det väldigt länge sedan en Karlstadsboxare var. Malin har verkligen jobbat sig fram och är väl värd den här fina framgången.

Gala i Karlstad i höst

Förhoppningsvis får vi se den färska mästarinnan i aktion på hemmaplan i höst. BK 25 planerar nämligen i egen gala.

Vad händer härnäst?

– Nu ska jag vila några dagar. Säsongen är snart slut men jag hoppas på fler uppdrag med landslaget. Jag fick debutera under nordiska mästerskapet och ser verkligen fram emot fler landslagsuppdrag. Jag tycker att jag bekände färg här på SM, säger Malin.

Fotnot. Knock out-kungen Bertil Österberg från BK 25 vann Karlstads senaste SM-guld i boxning, i lätt tungvikt 1979.

Domarsiffrorna blev solklara 3-0 i finalen mot Sandra Attermo från Djurgården i 57-kilosklassen.

– Malin gjorde en kanoninsats under hela SM, berömmer tränaren Bosse Kihlström.

BK 25-tjejen hade alltså tre raka SM-silver före årets mästerskap i Tidaholm. En av medaljerna erövrade hon på hemmaplan i Karlstad.

Vad gjorde du nu som du inte gjorde när det blev silver?

– Jag boxades mer bestämt och fokuserat. Jag skulle bara ha det här guldet. Det var mitt. Så resonerade jag redan före första matchen. Det fanns ingen annat.

Tuff sparring

25-åringen vann såväl kvart, som semi och final med 3-0 i domarsiffror.

Uppladdningen var tuffare än själva SM.

– Jag har sparrat mot två lättare killar och fått mer stryk på träning än någonsin tidigare, hahaha. Det härdade mig verkligen. SM var mycket enklare än de träningspassen. Sen har jag haft mycket hjälp av min pojkvän Patrik med teknikträningen och av Bosse (Kihlström) jobbade fantastiskt bra och lugnt i ringhörnan under hela SM.

Hur var matchen?

– Som väntat. Hon (Attermo) kom springande och vevande. Jag jobbade mycket med direkthögern och skakade henne rejält några gånger. Jag gjorde en bra match och vann varje rond. Efter matchen kom hon fram till min tränare och sa att jag slog jäkligt hårt!

Hur firar du guldet?

– Med en pizza skulle jag tro. Hela familjen var på plats på läktaren här i Tidaholm. Det var jättekul. Men just nu är jag jäkligt sliten efter tre matcher på tre dagar. Dessutom tvingades jag banta ner mig i bastun för att väga in i 57 kilo. Det tog också på krafterna.

Stolt ordförande

BK 25:s ordförande Anders Holmberg är stolt:

– Kul och väldigt viktigt för amatörboxningen i Karlstad. Vi har inte haft framgångar på länge på seniornivå. Malin var rankad etta inför SM. Det var det väldigt länge sedan en Karlstadsboxare var. Malin har verkligen jobbat sig fram och är väl värd den här fina framgången.

Gala i Karlstad i höst

Förhoppningsvis får vi se den färska mästarinnan i aktion på hemmaplan i höst. BK 25 planerar nämligen i egen gala.

Vad händer härnäst?

– Nu ska jag vila några dagar. Säsongen är snart slut men jag hoppas på fler uppdrag med landslaget. Jag fick debutera under nordiska mästerskapet och ser verkligen fram emot fler landslagsuppdrag. Jag tycker att jag bekände färg här på SM, säger Malin.

Fotnot. Knock out-kungen Bertil Österberg från BK 25 vann Karlstads senaste SM-guld i boxning, i lätt tungvikt 1979.