2015-03-23 15:20

2015-03-23 15:20

Holøs vill stanna i KHL

ISHOCKEY

Färjestad kan av allt att döma glömma även Jonas Holøs och en återkomst i klubben av norrmannen. Han spelade här 2008-2010. Nu lutar det åt att Holøs stannar i KHL. Han räknar med att få ett nytt kontraktserbjudande av Yaroslavl.

– Jag har inte sagt att jag ska hem från Ryssland och KHL. Jag håller det öppet och har inte tagit ett beslut. Det räknar jag med att göra om ett par, tre veckor. Men det är inte omöjligt att jag väntar till efter VM. Jag är inte stressad, säger Holøs till norska tidningen VG.

Kontraktet går ut efter säsongen och Holøs hymlar inte med att det är pengarna som styr.

– Det är lägre skatt i Ryssland, 13 procent mot runt 50 procent i Sverige. Det säger sig själv att det är bättre, säger Holøs.

– Jag har inte sagt att jag ska hem från Ryssland och KHL. Jag håller det öppet och har inte tagit ett beslut. Det räknar jag med att göra om ett par, tre veckor. Men det är inte omöjligt att jag väntar till efter VM. Jag är inte stressad, säger Holøs till norska tidningen VG.

Kontraktet går ut efter säsongen och Holøs hymlar inte med att det är pengarna som styr.

– Det är lägre skatt i Ryssland, 13 procent mot runt 50 procent i Sverige. Det säger sig själv att det är bättre, säger Holøs.