2015-03-07 06:00

2015-03-07 06:00

Crusaders tappar två spelare

AMERIKANSK FOTBOLL: Tunga avbräck för mästarna

Carlstad Crusaders har fått två tunga, offensiva avbräck. Fredrik Isaksson byter klubb och Christian Forsman är långtidsskadad.

Isaksson, som spelar wide receiver, har valt spel i konkurrenten Tyresö Royal Crowns. Han har flyttat till Stockholm, men hade samtidigt inte stängt några dörrar till fortsatt spel i Carlstad Crusaders.

Isaksson har haft problem med hjärnskakningar under de senaste åren och bara spelat halva säsonger de senaste två åren.

– Vi hade förhoppningar om att Fredrik skulle välja att spela Champions league med oss. Men vi fick besked att Fredrik ville ha möjlighet att träna och spela med ett lag kontinuerligt. Det är naturligtvis inget vi vill sätta några käppar i hjulet för och vi önskar honom all lycka till, säger sportchefen Robert Sundberg.

Skadad i landslaget

Det andra tappet är runningbacken Christian ”Tjuren från Kil” Forsman, som ådrog sig en skada på fotleden under den senaste landskampen. Läkarna meddelade då att det såg ganska illa ut och att det inte skulle vara så bra att fortsätta spela.

– Christian kommer att rehabiliteringsträna i lugn och ro. Vi har satt upp honom på listan över spelare som inte kommer kunna spela under första delen av säsongen. Vi vill inte stressa fram något. Vi ska stämma av hur det ser ut för Christan under sommaruppehållet, säger Sundberg.

Men sportchefen känner sig trots de två tunga avbräcken mycket nöjd med truppen.

– Det är två tunga tapp naturligtvis, men jag tycker vi har spelare som kan fylla i och som får ta mer ansvar redan nu. Jag tycker det känns riktigt bra ändå, säger Sundberg.

Isaksson, som spelar wide receiver, har valt spel i konkurrenten Tyresö Royal Crowns. Han har flyttat till Stockholm, men hade samtidigt inte stängt några dörrar till fortsatt spel i Carlstad Crusaders.

Isaksson har haft problem med hjärnskakningar under de senaste åren och bara spelat halva säsonger de senaste två åren.

– Vi hade förhoppningar om att Fredrik skulle välja att spela Champions league med oss. Men vi fick besked att Fredrik ville ha möjlighet att träna och spela med ett lag kontinuerligt. Det är naturligtvis inget vi vill sätta några käppar i hjulet för och vi önskar honom all lycka till, säger sportchefen Robert Sundberg.

Skadad i landslaget

Det andra tappet är runningbacken Christian ”Tjuren från Kil” Forsman, som ådrog sig en skada på fotleden under den senaste landskampen. Läkarna meddelade då att det såg ganska illa ut och att det inte skulle vara så bra att fortsätta spela.

– Christian kommer att rehabiliteringsträna i lugn och ro. Vi har satt upp honom på listan över spelare som inte kommer kunna spela under första delen av säsongen. Vi vill inte stressa fram något. Vi ska stämma av hur det ser ut för Christan under sommaruppehållet, säger Sundberg.

Men sportchefen känner sig trots de två tunga avbräcken mycket nöjd med truppen.

– Det är två tunga tapp naturligtvis, men jag tycker vi har spelare som kan fylla i och som får ta mer ansvar redan nu. Jag tycker det känns riktigt bra ändå, säger Sundberg.