2015-01-27 08:51

2015-01-27 11:10

Meriterad amerikanska till Mallbacken

FOTBOLL: "...hoppas hon ska ta plats som en ledare på planen"

(UPPDATERAD) Här är spelaren som ska ge ett lyft till Mallbacken i årets allsvenska: Katie Bethke, en 26-årig amerikanska som senaste säsongen spelade i Avaldsnes i norska ligan. I slutet av veckan landar Katie i Sverige och börjar träna med sin nya klubb.

Katie Bethke har meriter från USA:s U23-landslag och spel i de högsta damligorna både i USA, Tyskland och Norge. I USA representerade hon Atlanta Beat, i Tyskland Bayer Leverkusen och i Norge alltså Alvadsnes.

Stefan Johansson, Mallbackens sportsligt ansvarige, är mycket nöjd att ha Katies namnteckning på ett kontrakt.

– Jag är jättenöjd. Det är många som anser att Katie var en av de bästa mittfältarna i norska ligan under fjolåret.

En ledare

Johansson vill se amerikanskan ta stor plats i laget.

– Ja, säger han. Hon kommer bli värdefull med sin rutin plus att jag hoppas hon ska ta plats som en ledare på planen. Ta samma roll som Maja Saari tog på sig under de matcher hon hann spela för oss vi senast var i allsvenskan.

Katie Bethke är Mallbackens åttonde nyförvärv och i slutet av veckan kan det bli också ett nionde.

– Det handlar om en lokal spelare. Blir det klart har vi 20 spelare i truppen.

Truppen komplett

Mallbacken har därmed spikat truppen.

Hur ser du på nyförvärven och truppen i stort – kommer det räcka för att hänga kvar i allsvenskan?

Stefan Johansson tvekar inte:

– Det går inte att säga säkert. Det är en bra serie men jag rankar årets trupp som starkare än den vi hade vi senast var i allsvenskan, säsongen 2013. Framför allt är konkurrensen om startplatserna i laget större.(

Katie Bethke har meriter från USA:s U23-landslag och spel i de högsta damligorna både i USA, Tyskland och Norge. I USA representerade hon Atlanta Beat, i Tyskland Bayer Leverkusen och i Norge alltså Alvadsnes.

Stefan Johansson, Mallbackens sportsligt ansvarige, är mycket nöjd att ha Katies namnteckning på ett kontrakt.

– Jag är jättenöjd. Det är många som anser att Katie var en av de bästa mittfältarna i norska ligan under fjolåret.

En ledare

Johansson vill se amerikanskan ta stor plats i laget.

– Ja, säger han. Hon kommer bli värdefull med sin rutin plus att jag hoppas hon ska ta plats som en ledare på planen. Ta samma roll som Maja Saari tog på sig under de matcher hon hann spela för oss vi senast var i allsvenskan.

Katie Bethke är Mallbackens åttonde nyförvärv och i slutet av veckan kan det bli också ett nionde.

– Det handlar om en lokal spelare. Blir det klart har vi 20 spelare i truppen.

Truppen komplett

Mallbacken har därmed spikat truppen.

Hur ser du på nyförvärven och truppen i stort – kommer det räcka för att hänga kvar i allsvenskan?

Stefan Johansson tvekar inte:

– Det går inte att säga säkert. Det är en bra serie men jag rankar årets trupp som starkare än den vi hade vi senast var i allsvenskan, säsongen 2013. Framför allt är konkurrensen om startplatserna i laget större.(