2015-01-25 07:00

2015-01-26 14:41

"Det var på tiden..."

ISHOCKEY: Rasmus Asplund gjorde sina första SHL-mål och blev stor FBK-hjälte

Det var ingen tvekan – pucken skulle in. Lika lite tvekade Rasmus Asplund när han försökte summera sin kväll i Coop Arena i Luleå den här lördagskvällen.
– Det här är en match jag kommer minnas hela livet.

Tacka för det. han gjorde båda målen när FBK vann med 2-1 efter sudden death.

För junioren Rasmus Asplund, 17, var det här hans två första mål i SHL. Något han konstaterade på sitt sätt:

– Det var på tiden, det här var ju min tjugonde match och jag har haft många lägen tidigare utan att få in pucken.

Hyllar laget

Rasmus Asplund, hockeyfostrad i Filipstad, var förstås strålande glad, men samtidigt mycket ödmjuk.

– Självklart är jag glad över mina mål men utan lagkamraterna hade jag inte kunnat göra några mål. Vi gjorde en riktigt bra laginsats, hela laget var bra.

Rasmus Asplund tystade hela Coop Arena när han pangade in 2-1 bakom Joel Lassinantti. Ett riktigt klassmål!

– Ett par Luleåspelare gick bort sig och vi fick ett två mot ett-läge. Jag gjorde mig spelbar och ”Röya” (Martin Röymark) slog ett långt pass perfekt, jag kände att målvakten aldrig skulle hinna förflytta sig. Jag ville få pucken högt mot närmaste stolpen...ja, det blev ganska perfekt.

Ser framåt

Kvitteringen i andra perioden var inte av sämre klass.

– Vi hade power play, Linus Persson droppade pucken till mig, jag fick en lucka och tog mig in i banan och mot mål. Anton Hedman gjorde ett bra jobb framför målvakten och skymde, utan hans jobb där hade det inte blivit mål.

Självklart är det här en kväll och en match som 17-åringen aldrig kommer glömma. Den ger förstås också extra självförtroende.

– Jag kommer gå till nästa träning och fortsätta jobba lika hårt som jag alltid gjort. Jag vill fortsätta få speltid och hjälpa laget att vinna matcher.

Blev du överraskad när Tommy Samuelsson gav dig speltid i förlängningen?

– Vet inte vad jag tänkte, det var bara att gå in och ta chansen.

Griniga spelare

Tommy Samuelsson var förstås nöjd även han och hyllade laget men lyfte också ungdomskedjan.

– Juniorkedjan förtjänade istid, de gjorde det bra. Men hela laget gjorde det bra. Luleå är tunga att möta och vi visste att vi skulle få tryck mot oss. Vi stod emot det och hade stort tålamod och vi fick till sist också möjligheten att avgöra.

Samuelsson hade sina aningar vad som var på gång – och det redan efter den tunga förlusten i torsdags i Linköping.

– Spelarna var både griniga och förbannade efter den matchen. Vi mötte visserligen ett bra Linköping men vi kom inte upp på den nivå vi ville.

För junioren Rasmus Asplund, 17, var det här hans två första mål i SHL. Något han konstaterade på sitt sätt:

– Det var på tiden, det här var ju min tjugonde match och jag har haft många lägen tidigare utan att få in pucken.

Hyllar laget

Rasmus Asplund, hockeyfostrad i Filipstad, var förstås strålande glad, men samtidigt mycket ödmjuk.

– Självklart är jag glad över mina mål men utan lagkamraterna hade jag inte kunnat göra några mål. Vi gjorde en riktigt bra laginsats, hela laget var bra.

Rasmus Asplund tystade hela Coop Arena när han pangade in 2-1 bakom Joel Lassinantti. Ett riktigt klassmål!

– Ett par Luleåspelare gick bort sig och vi fick ett två mot ett-läge. Jag gjorde mig spelbar och ”Röya” (Martin Röymark) slog ett långt pass perfekt, jag kände att målvakten aldrig skulle hinna förflytta sig. Jag ville få pucken högt mot närmaste stolpen...ja, det blev ganska perfekt.

Ser framåt

Kvitteringen i andra perioden var inte av sämre klass.

– Vi hade power play, Linus Persson droppade pucken till mig, jag fick en lucka och tog mig in i banan och mot mål. Anton Hedman gjorde ett bra jobb framför målvakten och skymde, utan hans jobb där hade det inte blivit mål.

Självklart är det här en kväll och en match som 17-åringen aldrig kommer glömma. Den ger förstås också extra självförtroende.

– Jag kommer gå till nästa träning och fortsätta jobba lika hårt som jag alltid gjort. Jag vill fortsätta få speltid och hjälpa laget att vinna matcher.

Blev du överraskad när Tommy Samuelsson gav dig speltid i förlängningen?

– Vet inte vad jag tänkte, det var bara att gå in och ta chansen.

Griniga spelare

Tommy Samuelsson var förstås nöjd även han och hyllade laget men lyfte också ungdomskedjan.

– Juniorkedjan förtjänade istid, de gjorde det bra. Men hela laget gjorde det bra. Luleå är tunga att möta och vi visste att vi skulle få tryck mot oss. Vi stod emot det och hade stort tålamod och vi fick till sist också möjligheten att avgöra.

Samuelsson hade sina aningar vad som var på gång – och det redan efter den tunga förlusten i torsdags i Linköping.

– Spelarna var både griniga och förbannade efter den matchen. Vi mötte visserligen ett bra Linköping men vi kom inte upp på den nivå vi ville.