2018-09-10 16:49

2018-09-10 16:49

Säffle FF säkrade kontrakt

FOTBOLL: Spelade 1-1 mot Villastaden

Säffle FF är klart för division 2-spel nästa år. 1-1 hemma mot Villastaden på lördagen innebär att kontraktet är definitivt säkrat. Laget är på väg mot en mycket stark avslutning av en säsong som började så darrigt.

Säffle FF visar en helt annan tyngd och stabilitet än under de inledande vårmatcherna då det såg darrigt och obekvämt ut. Mot Villastaden var Säffle FF det bättre laget och en seger hade inte varit orättvis med tanke på spelfördelning och målchanser.

Drömmål

Hemmalaget började bäst men det var gästerna som hade första målchansen då ett långskott landade i FF-ribban. Men hemmaspelarna slet oförtrutet och tog rättvist ledningen efter 22 minuter på ett drömmål av Sofia Hagman-Litzén. Nathalie Wetese lade elegant upp en boll för Sofie som från 25 meter placerade ett otagbart skott i krysset.

Förväntade sig mer

Säfflelaget spelade snabbt och rörligt och hade möjligheter att göra fler mål så kvitteringen efter 43 minuter kom oväntat. Det var Anna Holmqvist som fick chansen sedan hemmalaget misslyckats med att få undan en hörna.

Tränaren Sebastian Vidström är inte helt nöjd.

– Vi kom inte riktigt upp i nivå mot vad vi har gjort tidigare under hösten. Vi har kvalitéer för bättre fotboll än så här, och det hade ju varit roligt att vinna sista hemmamatchen. Däremot får man säga att resultatet var rättvist. Villastaden var aggressiva från början och det tog ut sin rätt mot slutet.

Ett par FF-spelare förtjänar särskilt beröm efter matchen.

– Sofie Hagman gjorde en av sina bästa matcher och stoppade flera farliga anfall från Villastaden. Det var också extra roligt att junioren Lisa Jansson, en fantastiskt duktig ung spelare, gjorde sin första match med laget.

Avancerar

Trots besvikelse över resultatet i senaste matchen, känns det desto bättre att ha säkrat platsen i division 2 även nästa säsong. Med bara ett fåtal matcher kvar för hösten ser Säffle FF:s damer ut att placera sig betydligt högre i tabellen än vad vårens spel visade.

– Jag tror att vi har möjlighet att bli fyra i serien, säger Sebastian Vidström.

Nästa match blir på lördag då laget möter Skyllbergs IK.

Säffle FF visar en helt annan tyngd och stabilitet än under de inledande vårmatcherna då det såg darrigt och obekvämt ut. Mot Villastaden var Säffle FF det bättre laget och en seger hade inte varit orättvis med tanke på spelfördelning och målchanser.

Drömmål

Hemmalaget började bäst men det var gästerna som hade första målchansen då ett långskott landade i FF-ribban. Men hemmaspelarna slet oförtrutet och tog rättvist ledningen efter 22 minuter på ett drömmål av Sofia Hagman-Litzén. Nathalie Wetese lade elegant upp en boll för Sofie som från 25 meter placerade ett otagbart skott i krysset.

Förväntade sig mer

Säfflelaget spelade snabbt och rörligt och hade möjligheter att göra fler mål så kvitteringen efter 43 minuter kom oväntat. Det var Anna Holmqvist som fick chansen sedan hemmalaget misslyckats med att få undan en hörna.

Tränaren Sebastian Vidström är inte helt nöjd.

– Vi kom inte riktigt upp i nivå mot vad vi har gjort tidigare under hösten. Vi har kvalitéer för bättre fotboll än så här, och det hade ju varit roligt att vinna sista hemmamatchen. Däremot får man säga att resultatet var rättvist. Villastaden var aggressiva från början och det tog ut sin rätt mot slutet.

Ett par FF-spelare förtjänar särskilt beröm efter matchen.

– Sofie Hagman gjorde en av sina bästa matcher och stoppade flera farliga anfall från Villastaden. Det var också extra roligt att junioren Lisa Jansson, en fantastiskt duktig ung spelare, gjorde sin första match med laget.

Avancerar

Trots besvikelse över resultatet i senaste matchen, känns det desto bättre att ha säkrat platsen i division 2 även nästa säsong. Med bara ett fåtal matcher kvar för hösten ser Säffle FF:s damer ut att placera sig betydligt högre i tabellen än vad vårens spel visade.

– Jag tror att vi har möjlighet att bli fyra i serien, säger Sebastian Vidström.

Nästa match blir på lördag då laget möter Skyllbergs IK.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.