2017-10-09 16:13

2017-10-09 16:13

Storseger i premiären

ISHOCKEY: "Vi kunde ha vunnit större, men seger och serieledning får vi vara nöjda med"

I fredags var det äntligen dags för premiärmatchen i HockeyTrean för Säffle HC. Forshaga IF 2 gästade, och fastän Säffle vann med 12–3 tycker tränaren Henrik Karlsson att de kunde ha gjort bättre ifrån sig.

Säffle gjorde en stabil insats i första perioden med tre mål; två av Jesper Karlsson (vid 7:11 och 9:40) och ett av Philip Gunnman (15:23). Med 3–0 in i andra perioden blev laget kanske lite för högmodiga.

– Vi gör inte jobbet ordentligt utan tror att vi bara kan segla med. Hade vi haft mer tålamod och skärpt koncentrationen mer hade vi inte bjudit Forshaga på lika många chanser, säger Henrik Karlsson.

Utklassade i tredje

Vid 22:37 reducerade Forshaga till 3–1, men inom drygt en minut utökade Säffle till 5–1, med mål av Jesper Karlsson och Philip Gunnman. Forshaga fick återigen en liten uppryckning och gjorde 5–2 i 30:e minuten. Säffle hann dock utöka igen med mål av Dan Lindahl i 36:e minuten.

I tredje perioden rådde det dock ingen tvekan om vilka som hade matchen i sina händer. Forshaga fick till ytterligare ett mål vid 42:55, men sen tryckte Säffle in pucken i en rasande fart. Först tre mål på två minuter av Markus Gustafsson (46:58), Marcus Rosendahl (48:30) och Oscar Säily-Jonsson (48:55), sen ytterligare tre mål på endast en dryg minut av Fredrik Lewin (57:14), Oscar Säily-Jonsson (57:51) och Dan Lindahl (58:19).

Serieledning

Henrik Karlsson är glad över segern med 12-3, men tror att målskillnaden hade blivit ännu större om inte laget blivit lite slarviga i andra perioden.

– Vi gör en helt godkänd första match, men det skiljer en del mellan oss och Forshaga i klassen på den ishockey vi spelar. Vi skulle ha dragit ifrån och gjort dem helt slut redan i andra perioden. Men seger och serieledning är vi nöjda med.

Extra plus delas ut till hela förstafemman, som stod för de sex första målen. Nästa match blir mot IFK Munkfors borta på söndag.

– Vi tror att vi ska vinna, men Munkfors är bra hemma så vi kommer att få jobba för det.

Säffle gjorde en stabil insats i första perioden med tre mål; två av Jesper Karlsson (vid 7:11 och 9:40) och ett av Philip Gunnman (15:23). Med 3–0 in i andra perioden blev laget kanske lite för högmodiga.

– Vi gör inte jobbet ordentligt utan tror att vi bara kan segla med. Hade vi haft mer tålamod och skärpt koncentrationen mer hade vi inte bjudit Forshaga på lika många chanser, säger Henrik Karlsson.

Utklassade i tredje

Vid 22:37 reducerade Forshaga till 3–1, men inom drygt en minut utökade Säffle till 5–1, med mål av Jesper Karlsson och Philip Gunnman. Forshaga fick återigen en liten uppryckning och gjorde 5–2 i 30:e minuten. Säffle hann dock utöka igen med mål av Dan Lindahl i 36:e minuten.

I tredje perioden rådde det dock ingen tvekan om vilka som hade matchen i sina händer. Forshaga fick till ytterligare ett mål vid 42:55, men sen tryckte Säffle in pucken i en rasande fart. Först tre mål på två minuter av Markus Gustafsson (46:58), Marcus Rosendahl (48:30) och Oscar Säily-Jonsson (48:55), sen ytterligare tre mål på endast en dryg minut av Fredrik Lewin (57:14), Oscar Säily-Jonsson (57:51) och Dan Lindahl (58:19).

Serieledning

Henrik Karlsson är glad över segern med 12-3, men tror att målskillnaden hade blivit ännu större om inte laget blivit lite slarviga i andra perioden.

– Vi gör en helt godkänd första match, men det skiljer en del mellan oss och Forshaga i klassen på den ishockey vi spelar. Vi skulle ha dragit ifrån och gjort dem helt slut redan i andra perioden. Men seger och serieledning är vi nöjda med.

Extra plus delas ut till hela förstafemman, som stod för de sex första målen. Nästa match blir mot IFK Munkfors borta på söndag.

– Vi tror att vi ska vinna, men Munkfors är bra hemma så vi kommer att få jobba för det.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.