2017-09-09 16:26

2017-09-09 16:26

Säffle FF missade chanserna

FOTBOLL: Dyrbar poängförlust efter 1-1 mot Ölme

Säffle FF tappade värdefulla poäng i toppstriden genom att på lördagen spela 1-1 (0-0) mot Ölme hemma på Sporthälla.

Resultatet var en stor besvikelse för hemmalaget som hade mängder mer chanser att avgöra då man ledde med 1-0. I stället kvitterade Ölme och sedan stod matchen och vägde med massor av målchanser åt bägge håll.

– Resultatet är en stor besvikelse. Vi borde ha gjort 2-0 på någon av alla klara målchanser men får naturligtvis skylla oss själva när vi inte lyckas sätta dit den, sa tränaren Lennart ”Kral” Andersson.

Målchanserna duggade tätt i första halvlek och många ansåg att hemmalaget borde fått straff redan efter 25 sekunder då Joachim Broström föll i en duell med målvakten. Mer protester blev det när hemmalaget fick ett tillsynes regelrätt mål bortdömt för offside. Över huvud taget spred domarinsatsen frustration bland hemmaspelarna.

Första målet kom i stället efter 52 minuter då Joachim Broström behärskat satte ett friläge. FF hade därefter goda möjligheter att punktera matchen. Närmast var Darko Kikanovic som chippade en boll i ribban men också Fredrik Rohman och Joachim Broström hade öppna lägen.

I stället blev det 1-1 genom Robeiro Chagas Teles och därefter böljade det fram och tillbaka sett till både spel och målchanser. Det var de två målvakterna Sam Jammeh och Jerker Vestberg som var matchens giganter men det var en bra och händelserik match med många starka prestationer i hemmalaget, inte minst genom Fredrik Rohman, Joachim Broström, Darko Kikanovic och den säkra backlinjen.

Resultatet var en stor besvikelse för hemmalaget som hade mängder mer chanser att avgöra då man ledde med 1-0. I stället kvitterade Ölme och sedan stod matchen och vägde med massor av målchanser åt bägge håll.

– Resultatet är en stor besvikelse. Vi borde ha gjort 2-0 på någon av alla klara målchanser men får naturligtvis skylla oss själva när vi inte lyckas sätta dit den, sa tränaren Lennart ”Kral” Andersson.

Målchanserna duggade tätt i första halvlek och många ansåg att hemmalaget borde fått straff redan efter 25 sekunder då Joachim Broström föll i en duell med målvakten. Mer protester blev det när hemmalaget fick ett tillsynes regelrätt mål bortdömt för offside. Över huvud taget spred domarinsatsen frustration bland hemmaspelarna.

Första målet kom i stället efter 52 minuter då Joachim Broström behärskat satte ett friläge. FF hade därefter goda möjligheter att punktera matchen. Närmast var Darko Kikanovic som chippade en boll i ribban men också Fredrik Rohman och Joachim Broström hade öppna lägen.

I stället blev det 1-1 genom Robeiro Chagas Teles och därefter böljade det fram och tillbaka sett till både spel och målchanser. Det var de två målvakterna Sam Jammeh och Jerker Vestberg som var matchens giganter men det var en bra och händelserik match med många starka prestationer i hemmalaget, inte minst genom Fredrik Rohman, Joachim Broström, Darko Kikanovic och den säkra backlinjen.