2017-07-29 06:00

2017-07-29 06:00

"Ha kul är det enda viktiga"

FOTBOLL: En höjdpunkt på lägret när en överraskningsgäst dök upp från skogen

Landslagets fotbollsskola är ett koncept för fotbollsläger som föreningar kan ansöka om att få arrangera. Under veckan har Svanskogs IF arrangerat Landslagets fotbollsskola för första gången. Sista dagen kom en hemlig gäst med i gänget.

Säffle-Tidningens vän Rävis har den senaste tiden dragit sig från offentlighetens ljus. Men när han fick höra att Svanskogs IF gärna ville ha hans hjälp med att dela ut diplom till barnen vid lägrets slut, hängde han med till Svanevallen i onsdags.

”Över förväntan”

Mellan måndag och onsdag deltog 34 barn i olika åldrar i Landslagets fotbollsskola i Svanskog, som hölls av egna förmågor i föreningen.

– Vi är glada att så många hittade hit och anmälda sig, och allt har flutit på jättebra. Det är första gången vi gör det här och det har varit över förväntan, säger Anders Thunberg, ordförande i Svanskogs IF.

Många aktiviteter

Lägret handlar i första hand om att upptäcka hur kul det är att spela fotboll – en bättre spelare blir man på köpet. Det är upp till varje arrangerande förening att skapa innehållet enligt egna önskemål och möjligheter.

– Vi har kört från tio till tre varje dag, och blandat mer strukturerad träning och matcher med mycket lek och skoj. I går var Räddningstjänsten på besök och berättade om sitt jobb, och barnen fick vara med och testa slangarna. I dag var en jonglör här och hade uppvisning. Och att Rävis hittade hit var ju verkligen pricken över i, säger Anders Thunberg.

Fin avslutning

Isak Andersson, en av deltagarna, var nöjd.

– Vi har haft vanlig fotbollscup, och brännboll och golf fast med fotboll. Det har varit kul.

Efter kramkalas och spontan match med Rävis, vattenballongkrig mot ledarna och eftermiddagsfika med glass, var det dags att åka hem och säga tack och hej för den här gången.

– Barnen sover nog gott ikväll, konstaterar Anders Thunberg.

Säffle-Tidningens vän Rävis har den senaste tiden dragit sig från offentlighetens ljus. Men när han fick höra att Svanskogs IF gärna ville ha hans hjälp med att dela ut diplom till barnen vid lägrets slut, hängde han med till Svanevallen i onsdags.

”Över förväntan”

Mellan måndag och onsdag deltog 34 barn i olika åldrar i Landslagets fotbollsskola i Svanskog, som hölls av egna förmågor i föreningen.

– Vi är glada att så många hittade hit och anmälda sig, och allt har flutit på jättebra. Det är första gången vi gör det här och det har varit över förväntan, säger Anders Thunberg, ordförande i Svanskogs IF.

Många aktiviteter

Lägret handlar i första hand om att upptäcka hur kul det är att spela fotboll – en bättre spelare blir man på köpet. Det är upp till varje arrangerande förening att skapa innehållet enligt egna önskemål och möjligheter.

– Vi har kört från tio till tre varje dag, och blandat mer strukturerad träning och matcher med mycket lek och skoj. I går var Räddningstjänsten på besök och berättade om sitt jobb, och barnen fick vara med och testa slangarna. I dag var en jonglör här och hade uppvisning. Och att Rävis hittade hit var ju verkligen pricken över i, säger Anders Thunberg.

Fin avslutning

Isak Andersson, en av deltagarna, var nöjd.

– Vi har haft vanlig fotbollscup, och brännboll och golf fast med fotboll. Det har varit kul.

Efter kramkalas och spontan match med Rävis, vattenballongkrig mot ledarna och eftermiddagsfika med glass, var det dags att åka hem och säga tack och hej för den här gången.

– Barnen sover nog gott ikväll, konstaterar Anders Thunberg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.