2017-06-08 08:01

2017-06-08 08:01

"Vi är många som ska vara väldigt stolta"

LANDSKAMPEN: "Det här bevisar framför allt vad mycket vi kan åstadkomma i Säffle"

Sverige må ha förlorat matchen, men som arrangemang var det en vinnare. Jörgen Nordmarker, ordförande i arrangerande Säffle FF, svävar på moln efter landskampen på nationaldagen.
– Vi är många som ska vara väldigt stolta.

Landskamp på nationaldagen, gratis inträde och fint väder. Så skrevs publikrekord för en U23-match för damer i Sverige – 2185 personer kom till Sporthälla, jämfört med det tidigare rekordet på 1253. Även för Sporthällas och Säffle FF:s del är det ett av de klart mest välbesökta arrangemangen.

– Vi hade en intern gissningstävling i föreningen och den som gissade närmast sa 2150, men till och med det var ju lite i underkant. Är det något som Säffleborna ska ha beröm för, är det att de är väldigt duktiga på att ställa upp, säger Jörgen Nordmarker.

Men en stor del av besökarna var utomsocknes. Bland annat hela föreningar från närliggande kommuner.

– Det bevisar hur bra det är för hela kommunen och hur viktigt samarbete är för en liten ort.

Och alla inblandade parter verkade vara mycket nöjda.

– Flera representanter från Värmlands fotbollsförbund och Svenska fotbollsförbundet har uttryckt sig väldigt positivt. Englands stab var lyriska, särskilt över planen. Det känns särskilt roligt, för är det några som gör ett jättejobb men sällan får cred är det vaktmästarna.

En ny landskamp i U23 sker i Säffle redan på måndag. Då är det Norge och England som möts.

– Kombinationen av Sverige, nationaldagen och fint väder slår man ju inte, men förhoppningsvis vill många se bra fotboll i Säffle även då, säger Jörgen Nordmarker.

Landskamp på nationaldagen, gratis inträde och fint väder. Så skrevs publikrekord för en U23-match för damer i Sverige – 2185 personer kom till Sporthälla, jämfört med det tidigare rekordet på 1253. Även för Sporthällas och Säffle FF:s del är det ett av de klart mest välbesökta arrangemangen.

– Vi hade en intern gissningstävling i föreningen och den som gissade närmast sa 2150, men till och med det var ju lite i underkant. Är det något som Säffleborna ska ha beröm för, är det att de är väldigt duktiga på att ställa upp, säger Jörgen Nordmarker.

Men en stor del av besökarna var utomsocknes. Bland annat hela föreningar från närliggande kommuner.

– Det bevisar hur bra det är för hela kommunen och hur viktigt samarbete är för en liten ort.

Och alla inblandade parter verkade vara mycket nöjda.

– Flera representanter från Värmlands fotbollsförbund och Svenska fotbollsförbundet har uttryckt sig väldigt positivt. Englands stab var lyriska, särskilt över planen. Det känns särskilt roligt, för är det några som gör ett jättejobb men sällan får cred är det vaktmästarna.

En ny landskamp i U23 sker i Säffle redan på måndag. Då är det Norge och England som möts.

– Kombinationen av Sverige, nationaldagen och fint väder slår man ju inte, men förhoppningsvis vill många se bra fotboll i Säffle även då, säger Jörgen Nordmarker.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.