2017-05-14 15:28

2017-05-14 15:28

BK Tegnér till Elitserien

BOWLING: Säfflespelarna skrällde i kvalet

BK Tegnér är sensationellt klart för Elitserien i bowling efter att ha slagit ut AIK och Mariestad i kvalet. BK Tegnér blir det första laget någonsin från Säffle att spela i Elitserien.

Säfflelaget skrällde redan i lördagens inledande kvalmatch då man besegrade elitserielaget AIK med klara 13-7. AIK fick därmed lämna Elitserien. Säfflelaget fick en smakstart då Mikael Johannesson gjorde 300 poäng i sin första serie. Tegnér fortsatte att storspela, AIK var ett tag på väg i kapp innan Säfflepelarna lade i högsta växeln.

Därmed var Tegnér klart för söndagens direkt avgörande final mot Team Mariestad. Säfflelaget har i flera år snubblat på tröskeln till Elitserien men den här gången gick det vägen. Tegnér lade i högsta växeln från start och när man ledde med 9-1 efter halva matchen var saken mer eller mindre klar.

– Underbart! Som vi har kämpat för det här, utbrast Dany Nordström-Green, en av lagets trotjänare.

BK Tegnér har haft en besvärlig säsong med många skador och har varit det lag i Allsvenskan som tvingats använda mest spelare den här säsongen, nrmare 20 olika spelare.

Mer om Säfflelagets historiska bragd i tisdagens ST.

Säfflelaget skrällde redan i lördagens inledande kvalmatch då man besegrade elitserielaget AIK med klara 13-7. AIK fick därmed lämna Elitserien. Säfflelaget fick en smakstart då Mikael Johannesson gjorde 300 poäng i sin första serie. Tegnér fortsatte att storspela, AIK var ett tag på väg i kapp innan Säfflepelarna lade i högsta växeln.

Därmed var Tegnér klart för söndagens direkt avgörande final mot Team Mariestad. Säfflelaget har i flera år snubblat på tröskeln till Elitserien men den här gången gick det vägen. Tegnér lade i högsta växeln från start och när man ledde med 9-1 efter halva matchen var saken mer eller mindre klar.

– Underbart! Som vi har kämpat för det här, utbrast Dany Nordström-Green, en av lagets trotjänare.

BK Tegnér har haft en besvärlig säsong med många skador och har varit det lag i Allsvenskan som tvingats använda mest spelare den här säsongen, nrmare 20 olika spelare.

Mer om Säfflelagets historiska bragd i tisdagens ST.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.