2017-04-18 08:13

2017-04-18 08:13

Framgångsrika simmare

SIMNING: Många pallplatser, personliga rekord och premiärsim

Nyligen deltog flera Säfflesimmare i en rad olika tävlingar. Det blev sammanlagt en stor pokal-och märkesskörd att ta med hem.

Nästan 50 simmare deltog i säsongens sista Utmanartävling, som arrangerades av Säffle SS den 9 april.

C- och D- grupperna hade denna gång 13 tävlande var. De tog också 17 brons-, silver- och guldmärken var, men pokalerna togs av C-simmare. Ali Arian och Sara Arian lyckades båda nå pokal 2 medan Johanna Storm fixade pokal 1.

Linnéa Bruce-Holm hade snudd på pokal 3 och Tilde Halldan klarade guldtid på 200 meter medley. Hugo Koivumäki överraskade med en fin silvertid crawl på pokal 3. Julia Blennrot plockade hela fem märken och imponerade med ett fint ryggsim.

I D-gruppen sporrade Alfred Holm och Linus Locken varandra. Förra gången tog de pokal 1. Nu har de klarat tre bronstider på pokal 2 var, Linus även en silvertid på ryggsim. Christopher Persson gladde med två guldtider på 25 meter.

Natalia Kvernsjöli, Alexandra Myrén och Melvin Weghammar premiärsimmade 25 meter fjärilsim.

Tobias fyrfaldig segrare

Säffles parasimmare Tobias Klasson deltog i Falkenberg Race, en tävling med grenar för parasimmare inlagda bland de övriga. Tobias segrade på 50 och 100 meter frisim, 50 meter fjärilsim och 100 meter ryggsim.

Roligast var att fjärilsimmet som han tidigare gärna undvikit nu gav seger på personlig rekordtid.

Simmade med proffsen

Swim Open Stockholm är Sveriges satsning på en riktig stortävling med stort internationellt deltagande. Cirka 900 simmare tävlade i fyra dagar. Av dessa var ett 20-tal olympiska-, världs- eller europamästare.

Säffles Petra Johansson och Ivo Kuijpers deltog i tävlingarna.

Petra till final

Petra fick simma mot världsstjärnor som Sara Sjöstöm och Katinka Hosszu. På 50 meter fjärilsim var hon endast några hundradels sekunder från sitt personliga rekord.

På 200m fjärilsim räckte tiden till en plats i C-finalen, där hon simmade en halvsekund snabbare än i försöken och blev sexa. På sin sista gren 200 meter medley förbättrade hon sitt nyligen satta personliga rekord något.

Återställd

För Ivo började det lite trögt med 400 meter frisim för att sedan endast ligga cirka två sekunder över sina personbästa på 200 meter frisim och 100 meter fjärilsim.

På 100 meter frisim närmade han sig ytterligare för att i sista grenen 200 meter medley slå sin bästa tid med tre sekunder.

Han tycks på de kortare distanserna glädjande nog helt kommit tillbaka efter en ryggskada och kan se fram mot sommarens mästerskap.

Nästan 50 simmare deltog i säsongens sista Utmanartävling, som arrangerades av Säffle SS den 9 april.

C- och D- grupperna hade denna gång 13 tävlande var. De tog också 17 brons-, silver- och guldmärken var, men pokalerna togs av C-simmare. Ali Arian och Sara Arian lyckades båda nå pokal 2 medan Johanna Storm fixade pokal 1.

Linnéa Bruce-Holm hade snudd på pokal 3 och Tilde Halldan klarade guldtid på 200 meter medley. Hugo Koivumäki överraskade med en fin silvertid crawl på pokal 3. Julia Blennrot plockade hela fem märken och imponerade med ett fint ryggsim.

I D-gruppen sporrade Alfred Holm och Linus Locken varandra. Förra gången tog de pokal 1. Nu har de klarat tre bronstider på pokal 2 var, Linus även en silvertid på ryggsim. Christopher Persson gladde med två guldtider på 25 meter.

Natalia Kvernsjöli, Alexandra Myrén och Melvin Weghammar premiärsimmade 25 meter fjärilsim.

Tobias fyrfaldig segrare

Säffles parasimmare Tobias Klasson deltog i Falkenberg Race, en tävling med grenar för parasimmare inlagda bland de övriga. Tobias segrade på 50 och 100 meter frisim, 50 meter fjärilsim och 100 meter ryggsim.

Roligast var att fjärilsimmet som han tidigare gärna undvikit nu gav seger på personlig rekordtid.

Simmade med proffsen

Swim Open Stockholm är Sveriges satsning på en riktig stortävling med stort internationellt deltagande. Cirka 900 simmare tävlade i fyra dagar. Av dessa var ett 20-tal olympiska-, världs- eller europamästare.

Säffles Petra Johansson och Ivo Kuijpers deltog i tävlingarna.

Petra till final

Petra fick simma mot världsstjärnor som Sara Sjöstöm och Katinka Hosszu. På 50 meter fjärilsim var hon endast några hundradels sekunder från sitt personliga rekord.

På 200m fjärilsim räckte tiden till en plats i C-finalen, där hon simmade en halvsekund snabbare än i försöken och blev sexa. På sin sista gren 200 meter medley förbättrade hon sitt nyligen satta personliga rekord något.

Återställd

För Ivo började det lite trögt med 400 meter frisim för att sedan endast ligga cirka två sekunder över sina personbästa på 200 meter frisim och 100 meter fjärilsim.

På 100 meter frisim närmade han sig ytterligare för att i sista grenen 200 meter medley slå sin bästa tid med tre sekunder.

Han tycks på de kortare distanserna glädjande nog helt kommit tillbaka efter en ryggskada och kan se fram mot sommarens mästerskap.