2017-03-20 14:11

2017-03-20 14:11

Izabella överst på pallen

SKYTTE: Segrade i landets största luftpistoltävling för ungdomar

I helgen tävlade Säffle PK:s duktiga ungdomar i Sveriges största luftpistoltävlingar för ungdomar. Det blev en succéhelg för Säfflegänget.

Under lördagen avgjordes Svenska Ungdomsmästerskapen i Töreboda och drygt 130 skyttar var anmälda. Samtliga skyttar sköt i samma skjutlag och debutanterna Felix Wennsten och Henrik Bergvall svarade för fina insatser även om det var nervöst.

Izabella Claesson var nog en av de lyckligaste av alla deltagarna den första dagen. Först putsade hon sitt personbästa med 5 poäng till finfina 389 poäng, vilket innebar ledning. Sedan följde en nervpirrande väntan då konkurrenter försökte nå hennes poäng. Inte förrän i sista skottet avgjordes det och med 1 p knep Izabella förstaplatsen i LP 11.

Dessutom tog Izabella tillsammans med Axel Bruce hem en andraplats i lagtävlingen klass LP 11.

Säffles framgångar slutade inte där, även nybörjarna Felix Wennsten och Henrik Bergvall var riktigt vassa. Simon Lander Nordin slutade på en 11:e plats. Pernilla Lander Nordin tog hem tredjeplatsen i LP15F.

Söndagens tävling var final i Svenska Ungdomscupen, dit ungdomar kvalificerat sig under hösten och vintern genom tävlingar på hemmaplan. I första skjutlaget fick Hugo Wittemyr revansch för lördagen när han förbättrade sitt resultat med hela 42 poäng och dessutom satte personligt rekord på 491 poäng. Jim Magnell tog sig över 500-gränsen med sitt nya personliga rekord, 502 poäng. Även denna dag stod Izabella för ett bra skytte och med 384 poäng slutade hon på andra plats. Felix Wennsten, som med sina sju år var Säffles yngste deltagare, sköt bra även denna dag och det blev fler innertior än på lördagen. Även Henrik Bergvall prickade in en innertia mer än under första dagen. Axel Bruce förbättrade sitt resultat från 352 till 361 poäng.

Till sist var det bara ett skjutlag kvar och där stod Pernilla Lander Nordin för en topprestation. Hon ville förbättra sin tredjeplats från lördagen, men vägen dit innebar lång och nervös väntan. Hon var fokuserad och det gav resultat. 365 poäng och 9 innertior innebar seger i LP 15F och hade räckt långt även i konkurrens med de äldre tjejerna.

Under lördagen avgjordes Svenska Ungdomsmästerskapen i Töreboda och drygt 130 skyttar var anmälda. Samtliga skyttar sköt i samma skjutlag och debutanterna Felix Wennsten och Henrik Bergvall svarade för fina insatser även om det var nervöst.

Izabella Claesson var nog en av de lyckligaste av alla deltagarna den första dagen. Först putsade hon sitt personbästa med 5 poäng till finfina 389 poäng, vilket innebar ledning. Sedan följde en nervpirrande väntan då konkurrenter försökte nå hennes poäng. Inte förrän i sista skottet avgjordes det och med 1 p knep Izabella förstaplatsen i LP 11.

Dessutom tog Izabella tillsammans med Axel Bruce hem en andraplats i lagtävlingen klass LP 11.

Säffles framgångar slutade inte där, även nybörjarna Felix Wennsten och Henrik Bergvall var riktigt vassa. Simon Lander Nordin slutade på en 11:e plats. Pernilla Lander Nordin tog hem tredjeplatsen i LP15F.

Söndagens tävling var final i Svenska Ungdomscupen, dit ungdomar kvalificerat sig under hösten och vintern genom tävlingar på hemmaplan. I första skjutlaget fick Hugo Wittemyr revansch för lördagen när han förbättrade sitt resultat med hela 42 poäng och dessutom satte personligt rekord på 491 poäng. Jim Magnell tog sig över 500-gränsen med sitt nya personliga rekord, 502 poäng. Även denna dag stod Izabella för ett bra skytte och med 384 poäng slutade hon på andra plats. Felix Wennsten, som med sina sju år var Säffles yngste deltagare, sköt bra även denna dag och det blev fler innertior än på lördagen. Även Henrik Bergvall prickade in en innertia mer än under första dagen. Axel Bruce förbättrade sitt resultat från 352 till 361 poäng.

Till sist var det bara ett skjutlag kvar och där stod Pernilla Lander Nordin för en topprestation. Hon ville förbättra sin tredjeplats från lördagen, men vägen dit innebar lång och nervös väntan. Hon var fokuserad och det gav resultat. 365 poäng och 9 innertior innebar seger i LP 15F och hade räckt långt även i konkurrens med de äldre tjejerna.