2017-02-16 06:00

2017-02-16 06:00

Stor bortaseger i genrepet för Säffle HC

SÄFFLE: "Spelarna är taggade"

Sista seriematchen inför playoffen spelades i tisdags, borta mot IFK Munkfors 2. Säffle HC spelade till sig ytterligare en storseger med 12 mål mot 1. Nu väntar playoffspel mot serievinnarna Nor IK – första matchen spelas redan på fredag i Norvalla Ishall.

Närmsta konkurrenten om tredjeplatsen i seriespelet, Kristinehamn HT, lyckades under måndagen få med sig en poäng från sin match mot Hammarö Chiefs. Detta gjorde att Säffle HC var tvungna att vinna på målskillnad för att gå om Kristinehamn i tabellen.

– Vi skulle försöka vinna med 18 mål för att kunna ta tredjeplatsen. Tyvärr gjorde vi lite för lite mål i första perioden. Men det var trevligt med vinst ändå; snyggt jobbat och fokuserat på plan – vi körde på redan från start, säger huvudtränare Henrik Carlsson och fortsätter:

– Det var en rolig sista match, men med lite mer skärpa tror jag vi kunde ha fixat de 18 målen, det hade varit roligt att kunna få bli trea. Men målet var att gå så långt som möjligt, så nu får vi försöka avancera och vi satsar på sista playoff-finalen.

Även om man hade velat avsluta med 18 mål i Kristinehamnskassen, så lyckades man ändå med en storseger och skottstatistiken blev förkrossande 87-17 för Säffle HC. Matchen bjöd på tre mål i första, fyra mål i andra och fem mål i sista. Oscar Säily-Jonsson och Marcus Rosendahl stod för matchens två hat-trick. Motståndarna Munkfors gjorde sitt enda mål 1.27 in i den tredje perioden i powerplay. Säffle HC passade också på att förbättra powerplaystatistiken och gjorde fem mål i denna spelform.

Hur är känslorna inför playoffen?

– Spelarna är taggade, det märktes redan på träningen i måndags men även under matchen. Vi börjar närma oss det som vi har väntat på, och ser spänt fram emot matcherna, säger Henrik.

Hur känns det att möta serievinnaren Nor?

– Nor är ett bra lag, de har bara förlorat en match, och spelat två oavgjorda varav en av dem var mot oss. De har många individuellt duktiga spelare och har ett bra pucktempo, de är tekniskt skickliga, vilket är något vi måste få bukt med. Vi ska se till att vara väl förberedda och vi är där för att vinna. Vi visade hemma sist i matchen mot Nor att vi är minst lika bra, men det krävs att vi spelar de bästa matcherna på hela säsongen, avslutar Henrik.

Närmsta konkurrenten om tredjeplatsen i seriespelet, Kristinehamn HT, lyckades under måndagen få med sig en poäng från sin match mot Hammarö Chiefs. Detta gjorde att Säffle HC var tvungna att vinna på målskillnad för att gå om Kristinehamn i tabellen.

– Vi skulle försöka vinna med 18 mål för att kunna ta tredjeplatsen. Tyvärr gjorde vi lite för lite mål i första perioden. Men det var trevligt med vinst ändå; snyggt jobbat och fokuserat på plan – vi körde på redan från start, säger huvudtränare Henrik Carlsson och fortsätter:

– Det var en rolig sista match, men med lite mer skärpa tror jag vi kunde ha fixat de 18 målen, det hade varit roligt att kunna få bli trea. Men målet var att gå så långt som möjligt, så nu får vi försöka avancera och vi satsar på sista playoff-finalen.

Även om man hade velat avsluta med 18 mål i Kristinehamnskassen, så lyckades man ändå med en storseger och skottstatistiken blev förkrossande 87-17 för Säffle HC. Matchen bjöd på tre mål i första, fyra mål i andra och fem mål i sista. Oscar Säily-Jonsson och Marcus Rosendahl stod för matchens två hat-trick. Motståndarna Munkfors gjorde sitt enda mål 1.27 in i den tredje perioden i powerplay. Säffle HC passade också på att förbättra powerplaystatistiken och gjorde fem mål i denna spelform.

Hur är känslorna inför playoffen?

– Spelarna är taggade, det märktes redan på träningen i måndags men även under matchen. Vi börjar närma oss det som vi har väntat på, och ser spänt fram emot matcherna, säger Henrik.

Hur känns det att möta serievinnaren Nor?

– Nor är ett bra lag, de har bara förlorat en match, och spelat två oavgjorda varav en av dem var mot oss. De har många individuellt duktiga spelare och har ett bra pucktempo, de är tekniskt skickliga, vilket är något vi måste få bukt med. Vi ska se till att vara väl förberedda och vi är där för att vinna. Vi visade hemma sist i matchen mot Nor att vi är minst lika bra, men det krävs att vi spelar de bästa matcherna på hela säsongen, avslutar Henrik.