2017-02-15 19:12

2017-02-16 17:57

Landslagsmålvakt skrev på för Säffle FF

FOTBOLL: Sam Jammeh är klar för de gröne

Säffle FF har gjort klart med en ny målvakt. Sam Jammeh har meriter från Gambias landslag och har spelat i finska Ykkösliiga, motsvarande svenska Superettan. I fredags flyttade han till Säffle.

Sam Jammeh, 25 år gammal, är född i Helsingfors. Hans mamma kommer från Finland och pappa från Gambia. Han har spelat fotboll i hela sitt liv och moderklubben är FC Viikingit, som Sam lämnade när han var 20 år gammal. Han har gjort två vändor i Sverige, och har spelat i Ängebäck och i IFK Sunne. De senaste åren har han varit målvakt i FF Jaro i Ykkösliiga och han har varit uttagen till att representera Gambias landslag i Africa Cup of Nations.

– Han har varit här och tränat med oss och det har sett jättebra ut, säger Caj Karlsson i Säffle FF:s fotbollssektion. Vi har signat honom för 1+1 år.

Två räcker inte

Säffle FF har sedan tidigare Anton Gunnarsson och Tomas Söfting som målvakter. Sebastian Karlsson har meddelat att han lägger målvaktshandskarna på hyllan. En vakans uppstod som behövde fyllas, enligt fotbollssektionen.

– Vi behöver flera bra målvakter och hade bara två på seniorsidan när Sebastian slutade. Vi ska ha tre seniorlag i år och då är två väldigt tunt. Vad händer om någon skadar sig eller blir avstängd? Det kan ge oss stora problem. Målvakterna är tunga poster, och vi vill tillbaka till att ha tre riktigt bra målvakter. Att Sam kommer till oss ger oss även en fri konkurrens på målvaktssidan, vi skapar en miljö där man vill bli bättre.

Anton Gunnarsson, född 1998, tog stora kliv framåt förra säsongen och visar en imponerande utvecklingskurva. Den unge målvakten fortsätter i FF även kommande säsong.

– Vi kommer givetvis att satsa på Anton också, han är i en uppåtgående fas, kommenterar Caj.

Har ni några fler spelare på gång?

– Nej, vi är inte på jakt efter några fler, men vi stänger inga dörrar. Vi har ett bra gäng där vi fått in mycket erfarenhet utifrån. Jag tänker på Kral på ledarsidan, Desmond Richards men också unga killar som kommer utifrån. Sebastian Lundquist till exempel, det är en riktigt bra spelare som kommit till oss. Nu ska kompetensen höjas i laget, och det känns jättespännande, avslutar Caj.

Sam Jammeh, 25 år gammal, är född i Helsingfors. Hans mamma kommer från Finland och pappa från Gambia. Han har spelat fotboll i hela sitt liv och moderklubben är FC Viikingit, som Sam lämnade när han var 20 år gammal. Han har gjort två vändor i Sverige, och har spelat i Ängebäck och i IFK Sunne. De senaste åren har han varit målvakt i FF Jaro i Ykkösliiga och han har varit uttagen till att representera Gambias landslag i Africa Cup of Nations.

– Han har varit här och tränat med oss och det har sett jättebra ut, säger Caj Karlsson i Säffle FF:s fotbollssektion. Vi har signat honom för 1+1 år.

Två räcker inte

Säffle FF har sedan tidigare Anton Gunnarsson och Tomas Söfting som målvakter. Sebastian Karlsson har meddelat att han lägger målvaktshandskarna på hyllan. En vakans uppstod som behövde fyllas, enligt fotbollssektionen.

– Vi behöver flera bra målvakter och hade bara två på seniorsidan när Sebastian slutade. Vi ska ha tre seniorlag i år och då är två väldigt tunt. Vad händer om någon skadar sig eller blir avstängd? Det kan ge oss stora problem. Målvakterna är tunga poster, och vi vill tillbaka till att ha tre riktigt bra målvakter. Att Sam kommer till oss ger oss även en fri konkurrens på målvaktssidan, vi skapar en miljö där man vill bli bättre.

Anton Gunnarsson, född 1998, tog stora kliv framåt förra säsongen och visar en imponerande utvecklingskurva. Den unge målvakten fortsätter i FF även kommande säsong.

– Vi kommer givetvis att satsa på Anton också, han är i en uppåtgående fas, kommenterar Caj.

Har ni några fler spelare på gång?

– Nej, vi är inte på jakt efter några fler, men vi stänger inga dörrar. Vi har ett bra gäng där vi fått in mycket erfarenhet utifrån. Jag tänker på Kral på ledarsidan, Desmond Richards men också unga killar som kommer utifrån. Sebastian Lundquist till exempel, det är en riktigt bra spelare som kommit till oss. Nu ska kompetensen höjas i laget, och det känns jättespännande, avslutar Caj.