2016-10-11 08:36

2016-10-11 08:36

Lindgrens bäst i stan

INNEBANDY: Säfflemästerskapet i korpinnebandy

Vinner man Team Sportia Cup kan man kalla sig Säffles bästa lag i korpinnebandy. Det var alla överens om när turneringen i lördags spelades för andra året.

Turneringen – som också kunde kallas Säfflemästerskapet i korpinnebandy – hade inte samlat lika många lag som ifjol men intensiteten och vinnarglöden var lika stark. Spelet var det minsann inget fel på och man såg tydligt att många av spelarna skulle ha en hel del att ge också i officiellt seriespel.

– Många av dem är ju redan med och spelar i Sifhälla och andra har spelat tidigare. Men vi låter alla var med. Det är ju bara för skojs skull, påpekade Magnus Jansson från Team Sportia som arrangerade cupen tillsammans med SK Sifhälla.

Inga målvakter

Det som skiljer korpinnebandy från renodlat seriespel är att planen är mindre, liksom målburarna och att man inte använder målvakt.

Lagen var indelade i två grupper och till slut utkristalliserade sig två finallag i Lindgrens Frukt & Grönt samt Kraves Vittnen, två lag som spelat stabilt i alla matcher. Fruktkillarna vann en spännande semifinal mot Kvarteret Skatan med 6-4 medan Kraves Vittnen vann sin semifinal mot ungdomarna i Team 01 med hela 6-1.

Vandringspris

Finalen var jämn och välspelad men Lindgrens – som hade en lyckad mix av finlirare och hårdingar men inte en enda frukthandlare – hade hela tiden ett litet försprång och vann till slut med 4-2. Det gav en inteckning i segerpokalen, ett vandringspris som laget får behålla tills nästa år då mästerskapet ska avgöras igen.

– Då kör vi igen, lovade Magnus Jansson.

Turneringen – som också kunde kallas Säfflemästerskapet i korpinnebandy – hade inte samlat lika många lag som ifjol men intensiteten och vinnarglöden var lika stark. Spelet var det minsann inget fel på och man såg tydligt att många av spelarna skulle ha en hel del att ge också i officiellt seriespel.

– Många av dem är ju redan med och spelar i Sifhälla och andra har spelat tidigare. Men vi låter alla var med. Det är ju bara för skojs skull, påpekade Magnus Jansson från Team Sportia som arrangerade cupen tillsammans med SK Sifhälla.

Inga målvakter

Det som skiljer korpinnebandy från renodlat seriespel är att planen är mindre, liksom målburarna och att man inte använder målvakt.

Lagen var indelade i två grupper och till slut utkristalliserade sig två finallag i Lindgrens Frukt & Grönt samt Kraves Vittnen, två lag som spelat stabilt i alla matcher. Fruktkillarna vann en spännande semifinal mot Kvarteret Skatan med 6-4 medan Kraves Vittnen vann sin semifinal mot ungdomarna i Team 01 med hela 6-1.

Vandringspris

Finalen var jämn och välspelad men Lindgrens – som hade en lyckad mix av finlirare och hårdingar men inte en enda frukthandlare – hade hela tiden ett litet försprång och vann till slut med 4-2. Det gav en inteckning i segerpokalen, ett vandringspris som laget får behålla tills nästa år då mästerskapet ska avgöras igen.

– Då kör vi igen, lovade Magnus Jansson.