2016-10-10 14:59

2016-10-10 15:00

King blev kung i kvalet

FOTBOLL: "Jag fattade inte först att det blev mål"

Vilken kung han är! Elliot Nilsson King blev stor matchhjälte när han såg till att SK Sifhälla fick en drömstart på kvalet till division 3.

Ja, kvalspelet för SK Sifhälla kunde inte ha fått en bättre start. Bortaseger mot IFK Örebro, stabilt försvarsspel, ”vårsäsongsfeeling” och en vass kung till målskytt.

– Nu är det vår tur att vara underdogs, skrockar coach Johan Nordh i SK Sifhälla.

Sifhälla är nämligen inga storfavoriter att gå upp i division 3 om man ska tro den rödblå tränaren. Sunne, IFK Västerås, Sifhälla och IFK Örebro är lagen som kämpar mot varandra, men vad gör det att Säfflelaget har relativt få segrar om man jämför med de andra, när kvaldebuten smakar mumma?

– Det känns skitkul med den här starten, myser Nordh vidare. Det känns roligt att vara tillbaka i den känslan vi hade i våras. I första halvleken var vi bra fram tills de gjorde 1–0, men i andra förändrade vi spelsystemet samtidigt som vi slängde in matchens ”king”. Vi spelade med bra försvarsspel och bra anfallsspel och kunde ha gjort fler mål.

Denna King... Elliot Nilsson King, 15 år gammal, byttes alltså in och visade framfötterna direkt. Han passade fram till David Andersson som satte kvitteringsmålet. I den 78:e minuten kom sedan det som skulle bli segermålet.

– Jag fick en passning av Johan Meijer som lade bollen över deras backlinje. Jag tog ned den på bröstet och sköt. Målvakten räddade, jag fick tillbaka den på huvudet och den gick in i mål, berättar Kingen.

Berätta om känslan!

– Jag fattade inte först att det blev mål för jag stöp och kollade åt andra hållet. Men sen skrek Johan Lindh till mig att jag gjort mål och det kändes fantastiskt!

”Blir vinst”

Elliot Nilsson King hyllas såklart av sin tränare.

– Han var jättebra. Han vann nickdueller, löpte bra och frispelade David en gång till. Väldigt roligt!

Sunne och Västerås spelade oavgjort, om vad det innebär för fortsättningen är för tidigt att sia om. Klart är att Sifhälla fått den bästa starten. Och på lördag är det dags för den andra kvalmatchen. Då kommer Västerås till Sporthälla.

– Ja, det är efter tre matcher som det är avgjort. Vi måste vinna minst en match till. Vi har bra koll på Västerås och ser fram emot helgen. Vi har inget att förlora, säger coach Nordh.

Elliot, hur går det för er på lördag?

– Jag tror att det blir vinst med 4–2. Och det är ju bara att hoppas på att det blir mål även då, ler kung Nilsson King.

Ja, kvalspelet för SK Sifhälla kunde inte ha fått en bättre start. Bortaseger mot IFK Örebro, stabilt försvarsspel, ”vårsäsongsfeeling” och en vass kung till målskytt.

– Nu är det vår tur att vara underdogs, skrockar coach Johan Nordh i SK Sifhälla.

Sifhälla är nämligen inga storfavoriter att gå upp i division 3 om man ska tro den rödblå tränaren. Sunne, IFK Västerås, Sifhälla och IFK Örebro är lagen som kämpar mot varandra, men vad gör det att Säfflelaget har relativt få segrar om man jämför med de andra, när kvaldebuten smakar mumma?

– Det känns skitkul med den här starten, myser Nordh vidare. Det känns roligt att vara tillbaka i den känslan vi hade i våras. I första halvleken var vi bra fram tills de gjorde 1–0, men i andra förändrade vi spelsystemet samtidigt som vi slängde in matchens ”king”. Vi spelade med bra försvarsspel och bra anfallsspel och kunde ha gjort fler mål.

Denna King... Elliot Nilsson King, 15 år gammal, byttes alltså in och visade framfötterna direkt. Han passade fram till David Andersson som satte kvitteringsmålet. I den 78:e minuten kom sedan det som skulle bli segermålet.

– Jag fick en passning av Johan Meijer som lade bollen över deras backlinje. Jag tog ned den på bröstet och sköt. Målvakten räddade, jag fick tillbaka den på huvudet och den gick in i mål, berättar Kingen.

Berätta om känslan!

– Jag fattade inte först att det blev mål för jag stöp och kollade åt andra hållet. Men sen skrek Johan Lindh till mig att jag gjort mål och det kändes fantastiskt!

”Blir vinst”

Elliot Nilsson King hyllas såklart av sin tränare.

– Han var jättebra. Han vann nickdueller, löpte bra och frispelade David en gång till. Väldigt roligt!

Sunne och Västerås spelade oavgjort, om vad det innebär för fortsättningen är för tidigt att sia om. Klart är att Sifhälla fått den bästa starten. Och på lördag är det dags för den andra kvalmatchen. Då kommer Västerås till Sporthälla.

– Ja, det är efter tre matcher som det är avgjort. Vi måste vinna minst en match till. Vi har bra koll på Västerås och ser fram emot helgen. Vi har inget att förlora, säger coach Nordh.

Elliot, hur går det för er på lördag?

– Jag tror att det blir vinst med 4–2. Och det är ju bara att hoppas på att det blir mål även då, ler kung Nilsson King.