2016-10-03 11:43

2016-10-03 11:43

Anders tog SM-silver

RALLY: Blev fyra i sista deltävlingen

Säffleföraren Anders Karlsson tog SM-silver då säsongens sista SM-rally kördes i Uppsala. Anders tävlar i otrimmade klassen för fyrhjulsdrivna bilar i en Mitsubischi EVO.

För att ta hem en SM-medalj var Anders Karlsson tvungen att ta sig i mål och plocka poäng då Rally Uppsala avgjordes. Samtidigt fick inte konkurrenterna köra för bra.

Höll sig på vägen

Nu slutade den rutinerade Säffleföraren på fjärde plats i rallyt. Kristoffer Karlsson, Trollhättan, som ledde SM-serien innan Uppsala, vann ett sekunddrama före Pelle Wilén, Strängnäs som i sin tur var en halv sekund före trean Oscar Solberg, MK Ratten. Detta innebar att Kristoffer Karlsson tog hem SM-guldet.

Anders Karlsson höll sig på vägen hela rallyt, körde säkert och blev fyra, 13 sekunder efter segraren. Det innebar att Anders avancerade till andraplatsen totalt och knep SM-silvret före Joachim Carlsson, Gullabo som bröt i Uppsala.

Det blev ytterligare en stor värmländsk seger då Per-Gunnar Andersson, Årjäng vann trimmade wd-klassen totalt trots att han bröt sista deltävlingen. Förre Säfflesonen Jerker Axelsson, som tävlar för SMK Trollhättan, blev tvåa totalt.

För att ta hem en SM-medalj var Anders Karlsson tvungen att ta sig i mål och plocka poäng då Rally Uppsala avgjordes. Samtidigt fick inte konkurrenterna köra för bra.

Höll sig på vägen

Nu slutade den rutinerade Säffleföraren på fjärde plats i rallyt. Kristoffer Karlsson, Trollhättan, som ledde SM-serien innan Uppsala, vann ett sekunddrama före Pelle Wilén, Strängnäs som i sin tur var en halv sekund före trean Oscar Solberg, MK Ratten. Detta innebar att Kristoffer Karlsson tog hem SM-guldet.

Anders Karlsson höll sig på vägen hela rallyt, körde säkert och blev fyra, 13 sekunder efter segraren. Det innebar att Anders avancerade till andraplatsen totalt och knep SM-silvret före Joachim Carlsson, Gullabo som bröt i Uppsala.

Det blev ytterligare en stor värmländsk seger då Per-Gunnar Andersson, Årjäng vann trimmade wd-klassen totalt trots att han bröt sista deltävlingen. Förre Säfflesonen Jerker Axelsson, som tävlar för SMK Trollhättan, blev tvåa totalt.