2016-07-17 06:00

2016-07-17 06:00

Nu börjar nedräkningen till Paralympics

SIMNING: Ludvig börjar tävla 9 september?

Nu börjar nedräkningen på allvar. Ludvig Nyrén, Säffle Simsällskap är uttagen till Paralympics i Rio och i onsdags presenterades landslagstruppen för pressen.

– Det är en stark trupp med en bra blandning. Paralympier med hög kompetens och mycket rutin varvas med riktigt hungriga debutanter. Alla med en hög internationell konkurrenskraft och stor vilja att prestera som bäst när det gäller som mest, säger Ines Lopes, idrottsansvarig för den svenska truppen.

Mellan den 7 och 18 september pågår Paralympics. Ludvig Nyrén har under våren kämpat för att ta en av landslagsplatserna, och så kommer det alltså att bli. Sveriges Paralympiska Kommitté har haft fyra förhandsuttagningar, och det är i en av dem Ludvig fått klartecken för start tillsammans med ytterligare ett 30-tal idrottare. Vid onsdagens presskonferens presenterades samtliga namn i den svenska truppen, och då fick ytterligare sex goalballspelare, 12 rugbyspelare samt en bågskytt, en rullstolstennisspelare och en friidrottare tummen upp till att packa väskan.

Det är sex simmare som tagits ut. Förutom Ludvig, som simmar i klassen S10, tävlar Lina Watz, Maja Reichard, Pernilla Lindberg, Mikael Fredriksson och Karl Forsman för Sverige.

Tävlingsschemat är inte helt fastställt med tider för de olika grenarna. Enligt Sveriges Paralympiska Kommitté spikas det slutgiltiga schemat nära inpå spelen. I det schema som ligger upplagt börjar simtävlingarna den 8 september och man tror att Ludvig Nyrén simmar dagen efter, den 9:e, men också 13:e samt den 15 september.

620 simmare från ett 70-tal länder kommer att slåss om medaljerna i Rio. Simtävlingarna kommer att avgöras i Olympic Aquatics Stadium som ligger i Barra de Tijuca. Där ligger också Paralympic Village.

– Det är en stark trupp med en bra blandning. Paralympier med hög kompetens och mycket rutin varvas med riktigt hungriga debutanter. Alla med en hög internationell konkurrenskraft och stor vilja att prestera som bäst när det gäller som mest, säger Ines Lopes, idrottsansvarig för den svenska truppen.

Mellan den 7 och 18 september pågår Paralympics. Ludvig Nyrén har under våren kämpat för att ta en av landslagsplatserna, och så kommer det alltså att bli. Sveriges Paralympiska Kommitté har haft fyra förhandsuttagningar, och det är i en av dem Ludvig fått klartecken för start tillsammans med ytterligare ett 30-tal idrottare. Vid onsdagens presskonferens presenterades samtliga namn i den svenska truppen, och då fick ytterligare sex goalballspelare, 12 rugbyspelare samt en bågskytt, en rullstolstennisspelare och en friidrottare tummen upp till att packa väskan.

Det är sex simmare som tagits ut. Förutom Ludvig, som simmar i klassen S10, tävlar Lina Watz, Maja Reichard, Pernilla Lindberg, Mikael Fredriksson och Karl Forsman för Sverige.

Tävlingsschemat är inte helt fastställt med tider för de olika grenarna. Enligt Sveriges Paralympiska Kommitté spikas det slutgiltiga schemat nära inpå spelen. I det schema som ligger upplagt börjar simtävlingarna den 8 september och man tror att Ludvig Nyrén simmar dagen efter, den 9:e, men också 13:e samt den 15 september.

620 simmare från ett 70-tal länder kommer att slåss om medaljerna i Rio. Simtävlingarna kommer att avgöras i Olympic Aquatics Stadium som ligger i Barra de Tijuca. Där ligger också Paralympic Village.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.